El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va finalitzar ahir a la tarda la seva novena edició, la qual ha tingut la direcció com a eix temàtic, fent públics els noms de les onze produccions premiades.

La gala de cloenda, amb l’humor i la improvisació teatral de la Companyia Impro Barcelona com a fil conductor, va posar fi a sis dies durant els quals s’han projectat un total de 79 produccions i Roda de Berà ha respirat cinema, en català.

L’acte va estar presidit per Joaquim Nin, secretari general de la Presidència, qui va disculpar l’absència del conseller de Cultura, Santi Vila; i per l’alcalde Pere Virgili. Va comptar amb l’assistència d’un gran nombre d’autoritats, entre elles, Joaquim Torrent, director general de Creacions i Empreses Culturals; Òscar Peris, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona; Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l'Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat; i Mateu Montserrat, diputat de la Diputació de Tarragona, així com d’autoritats dels consistoris dels nostres pobles veïns. Representant l’Ajuntament de Roda de Berà van assistir-hi els membres de l’equip de Govern, Teresa Ferré, Cèlia Treserres, Frederic Royuela i Manel González, i els regidors, José Ibort, Toni Bernal, Laura Moya, Rafael Luna i Encarna Ramírez.

La decisió del Jurat, el secret millor guardat de cada edició del Festival, va ser desvetllada ahir, una resolució que, tal i com sempre recorden els seus membres, no és fàcil de prendre tenint en compte la qualitat de tots els treballs seleccionats a concurs. Enguany, el Jurat de la competició oficial ha estat format pels cineastes Kike Maíllo, Carles Bosch i Lluís Danés; les actrius Montserrat Carulla, Maria Molins, Júlia Creus; i el músic Joan Reig. La categoria Jove 48 hores té el seu propi Jurat, format en aquesta edició per Agustí Argelich, de FILMETS, Badalona Film Festival; el cineasta Dani de la Orden; Carlos R. Ríos, D'A Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona; i Mike Hostench, subdirector del Festival de Sitges.

Palmarès

Els guanyadors premiat en les diferents modalitats van ser:

Premi Jove 48 Hores, amb un guardó i 500 euros: “No deixis que ningú et tapi els ulls”, d’Ares Pallarès i Xènia Oliver.

Premi a la millor producció de les comarques tarragonines, amb un guardó i 500 euros: “Paddling to Alaska”, de Rai Puig (Back Milk Studio, 2015).

Premi a la millor producció d’un centre educatiu, amb guardó i material audiovisual: “Piaget el musical”, de l’ESC Piaget, de Barcelona (2015).

Premi al millor videoclip, amb guardó i 500 euros: “Equilibrista” (Professor Globo) de Marta Tomàs i Mar Morey (Sra. Audiovisual i Tocinet Produccions, 2015).

Premi al millor documental, amb guardó i 1.500 euros: “El testament de la Rosa”, d’Agustí Villaronga (Massa d’Or Produccions, 2015). Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema en Català, productora del film, va recollir el premi.

Premi al millor curtmetratge, amb guardó i 2.000 euros: “Mater Salvatoris”, de Marc Barceló (Escac Films, 2015).

Premi al millor llargmetratge, amb guardó i 3.000 euros: “El Rei Borni”, de Marc Crehuet (Lastor Media i Moiré Films, 2015).

Premi a la millor direcció, amb guardó i 500 euros: Daniela Fejerman, per “L’adopció” (Mistery Producciones AIE, Tornasol Films i Messidor Films, 2015).

Menció especial del jurat: “Som Pastor”, de Borja Zausen (No Pases Pena, Santa Eugénia, 2015).

Premi Nova Crítica: “Un dia perfecte per volar”, de Marc Recha (Batabat, 2015).

Premi del públic, amb guardó i 500 euros: “Ebre, del bressol a la batalla”, de Román Parrado (Setmàgic Audiovisual, Televisió de Catalunya, Canal Sur i Compacto, 2016).

El guardó que s’ha lliurat a tots els guanyadors és una obra molt especial creada per a l’ocasió per l’artista Laura Relea, “la jove artista de Masarbonès” (Baix Penedès). Combina tons sorrencs i blaus marins, els tons que representen la població de Roda de Berà.

En finalitzar la gala Honolulú Viatges, agència de Roda de Berà, va sortejar un cap de setmana romàntic per a dues persones entre totes les persones que havien participat votant el premi del públic.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta