Els principals operadors mòbils que presten servei al territori nacional han començat el desplegament definitiu de la tecnologia 4G al municipi, que suposarà una millora en la velocitat d’Internet, les dades descarregades i les pujades, de vídeos, fotografies o música, per exemple, seran més ràpides i proporcionarà una millor cobertura.

Aquesta tecnologia es prestada sobre la banda de freqüències de 800 MHz que anteriorment era utilitzada per la TDT, per tal d’oferir una millor cobertura en interiors i geogràfica fet pel qual arribarà a poblacions de menor tamany i zones rurals que fins ara no gaudien de bona cobertura mòbil.

La prestació dels serveis mòbils en aquesta banda pot comportar l’aparició de determinades afectacions en la recepció del senyal de televisió. Així, el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha establert el procediment d’actuació per solucionar aquest tipus de problemes, garantint que les molèsties als ciutadans sigui mínima i la seva solució gratuïta.

S’ha habilitat un telèfon d’atenció, el 900 833 999, i una pàgina web, www.llega800.es, per tal que els ciutadans puguin recórrer per solucionar dubtes o sol·licitar l’actuació en les seves instal·lacions. En la major part dels casos, l’actuació consistirà en col·locar un filtre en l’antena de televisió.

A més de les actuacions prèvies, en alguns casos es podrien produir afectacions en la recepció de la televisió un cop iniciades les emissions. En aquest cas els ciutadans tindran un termini de sis mesos per sol·licitar al Centre d’Atenció a Usuaris (CAU) que es realitzin les actuacions tècniques necessàries per garantir la recepció del servei de televisió. En tots els casos les actuacions seran gratuïtes.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta