Notícies

Sònia Camí va ser mereixedora del primer premi en la categoria adults amb la seva obra “Per fi t’he trobat”.

Per segon any consecutiu, l'Arnau Virgili va ser el guanyador en la categoria infantil.

Teresa Duch, autora de capçalera de la Biblioteca Municipal, va lliurar el primer premi de la categoria juvenil a Clàudia Vidal.

El recinte teatral del Casino Municipal es va omplir el proppassat dissabte a la tarda per acollir l’acte de lliurament de premis de la quarta edició del Concurs Literari “Roca Plana” Baix Gaià. La gala va ser conduïda per la periodista Sònia Camí i pel televisiu humorista Ferran Aixalà, qui va ser l’encarregat de donar-li el to divertit fent partícips a tots els presents.

La cita literària es va iniciar amb l’actuació de quatre alumnes de ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’, dirigits per Albert Recasens, tots ells de Roda de Berà, els quals, per primer cop, van mostrar els seus avanços al centre amb el clarinet, el saxo i el piano.

Seguidament, Antonio Barrero, director del Festival Internacional de Cinema en Català, el qual arribarà a Roda de Berà, en la seva novena edició, del 31 de maig al 5 de juny, va presentar el curtmetratge “La caixa màgica”. La cinta, seleccionada a la tercera edició del festival, va ser escollida per ser projectada pel seu important component pedagògic i el seu foment de la lectura, atès que endinsa a l’espectador, mitjançant la narració del follet de la Biblioteca de Can Butjosa, de Parets del Vallès, al món màgic dels llibres, de les paraules i de les aventures a través de la lectura.

El concurs literari va ser organitzat per l’Ajuntament de Roda de Berà, a través de la regidoria de Cultura, la Biblioteca Municipal i els centres educatius de la localitat, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià.

El Jurat, format per Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, actuant com a presidenta; i Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal rodenca; Isabel Llavoré, tècnica de la Biblioteca Municipal del Catllar; Maribel Pérez, responsable de la Biblioteca Municipal de Creixell; i la docent Pilar Franquet, com a vocals, va haver d’escollir les millors obres entre les cent deu presentades a concurs, en les categories infantil, juvenil i adults.

Per a cadascuna de les tres categories es va acordar un primer, un segon i un tercer premi i dos accèssits. El primer premi constava d’una tauleta, el segon premi era un e-book, i el tercer un mp3. Els accèssits van estar formats per un lot de productes culturals cedits pels vuit municipis que pertanyen a la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià. Així mateix, tots els premiats van rebre un val per una classe gratuïta a l’acadèmia d’anglès ‘Kid and us’.

Premiats

Categoria infantil

 • Primer premi: Arnau Virgili, per l’obra “No trobo la inspiració”. Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, va lliurar el premi.
 • Segon premi: “La pastoreta del Baix Gaià”, de Futxan Martínez. Montse Inglés, regidora de Cultura del Catllar, va lliurar aquest premi.
 • Tercer premi: “Les aventures de la lectora voraç”, de Júlia Salvador. El premi va ser recollit per la seva mare de mans de Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal de Roda de Berà.
 • Primer accèssit: Guillem Ciurana, per “La torre, el castell i la princesa del Baix Gaià”. Pilar Franquet va ser l’encarregada de lliurar aquest premi.
 • Segon accèssit: “Leprechaun”, de Pau Garriga. El premi va ser lliurat per Anna Merino, de la Biblioteca de Torredembarra.

Categoria juvenil

 • Primer premi: “Lliure a través d’un llibre”, de Clàudia Vidal. L’escriptora Teresa Duch, padrina de la Biblioteca Municipal, va lliurar el premi.
 • Segon premi: Elena Cardo, per “No ho podem evitar”. Elena Cobos, de la Biblioteca d’Altafulla, va lliurar el premi.
 • Tercer premi: “Claro de luna”, d’Irina Ortiz. El premi va ser lliurat per Albert Guerrero, regidor d’Ensenyament de la Riera de Gaià.
 • Primer accèssit: Naged Ouled, per “Com si aquella fos l’última vegada”. Cèlia Treserres, primera tinent d’alcalde de Roda de Berà, va lliurar el premi.
 • Segon accèssit: “Agnès al país de la sang”, de Naima El Yakoubi. El premi va ser lliurat per Maribel Pérez, de la Biblio Creixell.

Categoria adults

 • Primer premi: Sònia Camí, per “Per fi t’he trobat”. L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va fer lliurament d’aquest premi.
 • Segon premi: “El color gris”, d’Eva Giménez. El premi va ser lliurat per Abel Martí, alcalde de la Nou de Gaià.
 • Tercer premi: “El gri gri d’en Maib”, d’Albert Pardo. La regidora d’Ensenyament de Creixell, Sílvia Farrero, va lliurar aquest premi.
 • Primer accèssit: Antonio Naranjo, per “Trobant noves arrels”. Frederic Royuela, regidor de Governació de l’Ajuntament de Roda de Berà, va lliurar el premi.
 • Segon accèssit: "Un passeig per la rambla", de Jordi Garcia.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.