La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, amb la Biblioteca Municipal, els centres educatius i la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià, van tornar a posar en marxa a mitjans del mes de febrer el Concurs Literari “Roca Plana” Baix Gaià en la seva quarta edició.

El recinte teatral del Casino Municipal acollirà dissabte, a partir de les set de la tarda, una gala durant la qual es lliuraran els premis als guanyadors de les diferents categories, infantil, fins els 12 anys; juvenil, per a nois i noies de 13 fins els 17; i adults, per als majors de 18 anys. Serà un acte presentat per la periodista Sònia Camí i el televisiu clown Ferran Aixalà, qui serà l’encarregat de donar-li el to humorístic a la cita literària. Es comptarà un any més amb la participació de ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’, amb un concert a càrrec dels alumnes del centre. Seguidament es projectarà el curtmetratge “La caixa màgica”, seleccionat a la tercera edició del FIC-CAT, és una cinta que endinsa l’espectador al món dels infants a través de la lectura i dels llibres.

L’organització ha rebut un total de 110 obres presentades a concurs, de les categories infantil, juvenil i adults.

Pel que fa a les dues primeres, el tema era de lliure elecció tot i que l’obra presentada havia de contenir, com a requisit indispensable, les paraules ‘lectura’, ‘torre’, ‘escala’ i ‘Baix Gaià’. Quan a la categoria d’adults el tema escollit va ser ‘Cultura i migració, un món sense fronteres’.

El Jurat, format per Teresa Ferré, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, actuant com a presidenta; i Cristina Serrano, tècnica de la Biblioteca Municipal rodenca; Isabel Llavoré, tècnica de la Biblioteca Municipal del Catllar; Maribel Pérez, responsable de la Biblioteca Municipal de Creixell; i la docent Pilar Franquet, com a vocals, es va reunir a Roda de Berà el passat 4 de maig per tal de decidir les obres premiades.

Per a cadascuna de les tres categories s’ha acordat un primer, un segon i un tercer premi i dos accèssits. El primer premi consta d’una tauleta, el segon premi és un e-book, i el tercer un mp3. Els accèssits consisteixen en un lot de productes culturals cedits pels vuit municipis que pertanyen a la Xarxa de Biblioteques del Baix Gaià. Així mateix, tots els participants seran obsequiats amb un diploma en format electrònic acreditatiu de la seva participació al certamen.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta