canlenfrdeitrues

Notícies

La festivitat es va celebrar a la plaça de la Sardana i a la plaça Sant Jaume amb diferents activitats organitzades per l’Ajuntament i per associacions i entitats del municipi.

La Biblioteca Municipal va avançar Sant Jordi al divendres a la tarda amb la celebració d’una Revetlla Literària. Aquesta cita amb la cultura, presentada per la periodista Sònia Camí, es va iniciar a les sis de la tarda i va girar entorn a la presentació de la primera novel·la de la tarragonina Teresa Duch (Vimbodí, 1956) “Les cadenes subtils”, a càrrec de la pròpia autora. La novel·la, que explica la trobada vital de dues dones entre les quals neix un corrent d’amistat tot i la diferència d’edat, és, en realitat, una cadena subtil que, un cop forjada, ningú podrà trencar.

Els comentaris de l’autora es van anar alternant amb la lectura de diferents fragments del llibre, interpretats per les lectores Emi Guasch, Maite Martorell i Pepi Granell, i amb la música del violí de Sergio García, alumne de “Músics-Escola de Música de Roda de Berà”. Tot plegat va fer que els assistents poguessin adentrar-s’hi en la novel·la.

Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal, va anunciar, a més, que Teresa Duch serà a partir d’ara l’autora de capçalera de la Biblioteca Municipal, designada per la central de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, a petició de la biblioteca rodenca. Dins de les activitats que Duch farà de forma anual es troba el club de lectura sobre “Les cadenes subtils” que tindrà lloc el 13 de juny a les sis de la tarda. Les persones que estiguin interessades en participar-hi ja poden començar a llegir la novel·la, per tal de comentar-la i analitzar-la aquell dia amb l’autora.

La Diada de Sant Jordi es va iniciar dissabte a les 10 del matí amb diferents activitats, tant a la plaça de la Sardana com a la plaça Sant Jaume. Roda de Berà Ràdio va emetre un programa especial del magazine ‘A Mig Mati’, des de la plaça de la Sardana, de 10 a 13 hores. Per l’estudi mòbil van passar autoritats locals, entre elles l’alcalde, Pere Virgili, membres de l’equip de Govern Municipal, i regidors de l’oposició; membres d’associacions i entitats locals, alumnes de l’escola El Cucurull, veïns, col·laboradors de l’emissora i amics, els quals van recomanar un llibre, van llegir una poesia, van cantar una cançó o van felicitar aquesta diada tan especial dedicada a les lletres i les flors.

La Biblioteca Municipal va tornar a dedicar la seva paradeta d’intercanvi de llibres a finalitats solidàries, pel qual les persones que van portar aliments o material escolar van poder emportar-se els llibres que volguessin. Tot el recaptat va ser destinat al Punt de Distribució d’Aliments.

En el marc de la campanya comercial de Sant Jordi, organitzada per l’Associació de Comerciants i Restauradors, va tenir lloc a les 12 del migdia, en directe a Roda de Berà Ràdio, el sorteig de dos lots d’un llibre i una rosa, amb la presència de la presidenta de l’entitat i regidora de Comerç, Cèlia Treserres, i de dues mans innocents que van treure les butlletes premiades de dins de l’urna.

Les AMPAs de l’escola El Cucurull i de l’escola Salvador Espriu van vendre roses per recaptar fons per al viatge de fi de curs dels alumnes de sisè, i van tenir tant d’èxit que a les 11 del mati ja no en tenien. La mateixa situació va viure la PAH bloc 47, també presents a la plaça de la Sardana venent roses amb finalitats socials. Per altra banda l’associació Luz de Luna va vendre llibres per recaptar diners per Sarajevo, i el Grup Freesia ho va fer per la lluita contra el càncer.

L’agrupació local de Ciutadans va muntar una carpa a la plaça de la Sardana on els regidors José Ibort i Toni Bernal, amb els companys de partit, van repartir punts de llibre i van informar sobre les seves activitats i accions polítiques al municipi.

L’AMPA de l’escola El Cucurull també va ser-hi present a la plaça Sant Jaume, on l’Associació de Veïns Costa Daurada-Berà va organitzar diversos tallers i manualitats, així com la venda de roses i llibres. A més a més, a partir de les sis de la tarda es va celebrar una actuació infantil.

La Botigueta de la Cèlia va col·locar una parada de venda de llibres a la plaça de la Sardana i una altra a la plaça Catalunya, i la Papereria Anna ho va fer al davant del seu establiment, al carrer Sant Isidre.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.