Vuitanta-dues persones van sol·licitar al 2018 aquest nou servei que té l’objectiu d’ajudar a les famílies a fer front als pagaments municipals.

Les sol·licituds per als impostos de 2019 s’hauran de presentar abans del 31 de desembre.

Després de l’èxit assolit en la primera edició, l’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament i el servei de cobraments de BASE de la Diputació de Tarragona tornen a engegar per al proper any el Compte de Pagament Personalitzat. Aquest sistema de cobrament d’impostos municipals permet agrupar-los en un compte únic i realitzar un pagament fraccionat sense interessos al llarg de nou mensualitats, entre els mesos de febrer i octubre.

No té cap cost per als ciutadans i els permet tenir un major control dels seus pagaments, rebre informació detallada del total, dels venciments previstos o de l’import de cadascun dels fraccionaments.

A finals de novembre de 2017 es va posar en marxa el compte únic i, tot i el poc marge de temps, un total de 82 persones el van sol·licitar i es van incloure 234 objectes, els quals van ascendir a un import de 70.700 euros fraccionats.

Cada contribuent pot decidir quins tributs l’interessaria agrupar, encara que es tracti d'obligacions emeses des de diferents ajuntaments. S’inclouen tots els impostos municipals, a excepció de la taxa de l’aigua: l'impost sobre béns immobles (IBI), l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i l'impost sobre activitats econòmiques (IAE), així com les taxes de venciment periòdic de caràcter col·lectiu com guals o la recollida d'escombraries i clavegueram.

Aquest projecte era una de les promeses electorals de l’alcalde Pere Virgili a les passades eleccions municipals i va esdevenir una lluita per poder facilitar a les famílies el pagament dels tributs municipals d’aquesta manera, sense interessos i en mensualitats més còmodes  

Les persones interessades en sol·licitar aquest servei de cara als impostos de 2019 poden fer-ho abans del 31 de desembre per via telemàtica al web de BASE, www.base.cat, o a l’oficina de Roda de Berà ubicada al carrer Vendrell, 29. Allà, a més a més, si ho desitgen, podran comprovar mitjançant una simulació com quedaria cadascuna de les quotes. Per a més informació també poden adreçar-s’hi a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament.

Aquells que ja ho van tramitar per al 2018 no caldrà que ho tornin a fer, atès que l’acolliment al sistema de Pagament Personalitzat es prorroga automàticament pels següents exercicis sempre que el ciutadà no hi renunciï de forma expressa i continuï complint els requisits.

Requisits

Els interessats hauran de complir els següents requisits: l’import mínim del total de rebuts haurà de ser superior a 300 euros; no tenir deute pendent en període executiu, llevat que aquest deute estigui fraccionat, ajornat, suspès o en proposta de baixa; el sol·licitant ha de ser el subjecte passiu dels rebuts a incloure en l’expedient de Pagament Personalitzat; i el titular del compte únic ha de ser necessàriament el mateix obligat tributari.

 

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta