Durant tot el dissabte la plaça Sant Jaume de Roda de Berà va viatjar a Andalusia, es va guarnir de festa i es va vestir amb el “traje de cola” per celebrar la primera edició del Festival d’Abril del municipi, organitzat per la recentment creada Associació de Veïns Costa Daurada-Berà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà.

La iniciativa va ser tot un èxit i durant tota la jornada, que es va iniciar a les onze del mati i es va allargar fins la nit, van passar per la plaça centenars de persones. Van poder gaudir amb les tapes de la gastronomia andalusa com també de la beguda, el reeixit “rebujito”, el qual la gelateria Ginno també va convertir en un sabor de gelat.

Una de les activitats amb més èxit va ser l’espectacle eqüestre “Musical Horse”, amb la participació de cinc genets del Centre Hípic de Bonastre, els quals amb gran destresa van fer ballar els seus cavalls al ritme de la música. Un dels moments més emocionants i que més aplaudiments va arrancar dels dos passis que es van oferir, un al mati i un altre a la tarda, va ser l’espectacle de Rocío Castro, qui va ballar flamenc, amb molt d’art i valentia, amb un cavall sense genet, primer, i amb un altre muntat per una de les noies de la Hípica, després.

Durant tot el dia va haver-hi també diverses actuacions flamenques a càrrec del “Coro Viña y Romero”, del grup “Amigos del Sur”, i del grup de ball de la professora “Manoli”. Els més petits, a més, van gaudir amb els passejos amb poni.

L’associació

La nova associació veïnal Costa Daurada-Berà va ser creada a principis de gener i constituïda de forma oficial recentment amb l’objectiu de potenciar les àrees de Costa Daurada i Berà, fer participar a la ciutadania amb l’organització d’activitats culturals i lúdiques, i reactivar el comerç i l’activitat veïnal durant tot l’any, sobretot fora de la temporada estival, fet pel qual han obtingut un gran recolzament dels comerços i restauradors de la zona. L’associació compta ja amb un total de 220 socis i preveuen que a principis d’estiu aquesta xifra pugui ascendir a més de 400.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta