Amb motiu del Dia de la República, que es commemora el 14 d’abril, l’associació També Hi Som va celebrar, el mateix dijous a la tarda, a partir de les set, una activitat amb una doble vessant reivindicativa. Per una banda lligada a l’efemèride del 85è aniversari de la proclamació de la República i de tot el seguit de valors humanistes que porta implícits. D’altra banda, la demanda de restitució del nom de la “Plaça a Tots els Caiguts” al nom original durant el període republicà: “Plaça la República”. Aquest darrer fet sorgeix a conseqüència d’una instància entrada a l’Ajuntament de Roda per l’associació on s’argumenta i demana el canvi de denominació, i que recordem, va ser acollida i presentada al Ple Municipal del dia 31 de març pels grups municipals de PSC i EUiA, i aprovada per majoria.

L’acte, va comptar amb la presència d’un gran nombre de ciutadans de Roda de Berà. Va ser presentat per Francisco Moya, president de l’entitat, qui va fer lectura d’un manifest. L’activitat també va comptar amb la participació de l’alcalde, Pere Virgili, i de diverses formacions polítiques d’esquerra, tals com el Partit Comunista del Poble de Catalunya; Esquerra Republicana de Catalunya amb la representació de Llorenç Miró, president de la seva secció local; del Partit dels Socialistes de Catalunya en veu de Carles Castillo, diputat al Parlament; i d’ICV-EUiA en veu d’Encarna Ramírez, regidora a l’Ajuntament de Roda de Berà.

Les activitats van continuar el passat cap de setmana amb la presentació dissabte a la tarda del llibre “Executada”, novel·la al voltant de la figura de Carme Claramunt Barot, filla de Roda de Berà, assassinada pel règim franquista. La presentació va ser a càrrec del seu autor, Emili Ferrando Puig, al casal cultural Les Monges.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta