Dansaires de molts racons del territori es van donar cita el proppassat dilluns de Pasqua per gaudir tots plegat de la 27è edició del tradicional Aplec de Sardanes de Roda de Berà. Els amants d’aquesta bella dansa provenien del Vendrell, del Pla de Santa Maria, de la Nou de Gaià, de Reus, Valls, Altafulla, de Salou, de la Palma de Cervelló, de Tarragona, Vilafranca, Els Pallaresos o Salomó.

L’escenari, l’ermita de Berà, és sens dubte un dels paratges més bells on se celebren els tradicionals aplecs de la zona, un fet que, juntament amb la bona organització del Grup Sardanista, fa que aquesta trobada, considerada de primera categoria, compti amb incondicionals que any rere any hi participen.

Tot i que el sol no va acompanyar durant tota la jornada, els participants van gaudir d’una bona diada de ball, amics, mona i moscatell.

La cita es va iniciar a dos quarts d’onze del matí amb l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de Berà. Seguidament, es va donar inici a l’aplec, amb dues de les millors cobles del país, Marinada i Ciutat de Cornellà, les quals es van anar alternant per interpretar una trentena de peces en total, quinze peces de set tirades al matí, i altres set al programa de la tarda.

Entre les sardanes, es van incloure dues peces interpretades per les dues cobles alhora, en primer lloc “El Josep de l’Ermita”, estrenada durant la commemoració del 25è aniversari de l’entitat, i dedicada a un dels socis més antics, en Josep Martorell, en el programa del matí; i per altra banda “L’Aplec de l’ermita de Berà”, amb la qual es va donar per finalitzada la trobada.

No va faltar tampoc, com es tradició, el concurs de colles improvisades, amb la sardana “El golfet”, de Ricard Viladesau, interpretada per la cobla Marinada.

L’Aplec també va comptar amb un moment de nostàlgia quan Teresa Ferré, regidora de Cultura i presidenta del Grup Sardanista, va dedicar unes paraules al recentment desaparegut Josep Ciuró, antic membre de la junta i un dels impulsors d’aquest aplec. En el seu honor es va ballar la sardana “Maria de les trenes”, de Josep Saderra, la novena del programa del matí.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta