L’espai de Tarragona Ràdio s'emetrà avui a les 11.30 hores al dial 96.7.

Ahir al migdia Josep Suñé, membre de l’equip del programa “Toquem Pedra” del Matí de Tarragona Ràdio, es va desplaçar fins l’Arc de Berà per tal de gravar un programa especial entorn aquest monument romà, declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 2000.

L’alcalde, Pere Virgili, va ser el primer en ser entrevistat per Suñé, amb qui va parlar sobre el monument i l’ambiciós projecte que té el Consistori i que contempla el desplaçament de la carretera N-340 per tal de donar-li la volta a la situació actual, i que l’Arc deixi de ser “un monument molt vist però poc visitat, degut al perill que suposa el seu entorn”, va assegurar l’Alcalde, “volem que estigui rodejat de zona verda, amb una zona d’aparcaments i un centre d’interpretació, en lloc d’envoltat d’asfalt i trànsit. Facilitar la seva visita”.

Va parlar sobre el Pacte de Berà i la seva lluita per aconseguir la gratuïta de l’AP-7, i va recordar quan els cotxes passaven pel mig del monument. Per altra banda l’Alcalde va assegurar que un turisme patrimonial és possible “de fet ja existeix, atès que qui vulgui comprendre la Tàrraco Romana en la seva totalitat ha de venir a visitar l’Arc de Berà”.

Trepitjant la Via Augusta que els portaria a la Tàrraco Pere Virgili es va acomiadar, donant pas als següents convidats al programa. En primer lloc, Jaume Costa, arquitecte del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, responsable de la redacció del projecte i la direcció de les darreres obres de restauració de l’Arc de Berà, juntament amb l’arqueòleg Xavier Dupré, entre els anys 1994 i 1997. Seguidament va intervenir Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia de l’UAB i investigadora adscrita de l’ICAC, qui va explicar com la recerca d’en Xavier Dupré va canviar la cronologia de l’Arc o sobre qui va ser Luci Licini Sura.

El programa, el 50è d’aquesta sèrie sobre els monuments romans de la Tàrraco, s’emetrà avui a partir de les 11.30 hores a Tarragona Ràdio, al dial 96.7 FM.

Nou indicatiu

L’Alcalde també va recordar que recentment el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona ha col·locat un nou panell explicatiu sobre l’Arc de Berà als peus del monument. Aquest, en català, castellà, anglès i francès, explica breument la història de l’Arc, la seva situació a la Via Augusta i el seu paper com un símbol de la romanitat. El panell mostra, a més, diferents imatges, dibuixos i fotografies històriques del monument.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta