Les celebracions dels 30 anys de vida de la Coral Verge de Berà van arribar ahir a la seva fi amb un acte a la plaça de l’Església que va comptar amb la participació i la implicació de diverses entitats culturals del municipi.

La Coral va donar el tret de sortida del 30è aniversari el passat juliol mitjançant un concert a la Pedrera de l’Elies. Un concert, que, segons recordaven ahir els seus membres, “va estar ple de nostàlgia per tot el camí recorregut i, alhora, ple d’il·lusió per tot el camí que queda per fer. Un camí de trobades setmanals, d’assajos, rialles, de satisfaccions i esforços, que fan que aquest grup d’homes i dones hagi esdevingut una colla de persones que troba en la música i en el cant una font de vida i alegria”, van assegurar durant la presentació.

El 30è aniversari ha estat per a la Coral una efemèride tan especial que la van voler compartir amb altres entitats culturals de Roda de Berà. Així, les entitats que van voler ser-hi partícips van ser Luz de Luna, Auca Teatre, Músics-Escola de Música de Roda de Berà, el Grup Sardanista i el grup de grallers ‘Com feia...?’, acompanyant a la Coral en aquest darrer acte de celebració.

Les actuacions es van iniciar amb un grup de noies i dones de totes les edats en representació de l’associació Luz de Luna, amb una exhibició de Zumba, coordinades per Sílvia López.

Tot seguit va actuar Auca Teatre, representada per Octavi Formatger, qui va recitar el poema “Inici del càntic”, de Salvador Espriu; i per Esmeralda Bonan i Teresa Cañelles, amb la lectura del conte “El raspall”, de Pere Calders.

Seguidament ‘Músics-Escola de Música de Roda de Berà’, va iniciar la seva actuació amb l’especial participació de Natalia Lipatov, al saxo, per a qui era la seva primera representació en públic, interpretant “My heart will go on”, i “La vall del riu vermell”. A continuació, els alumnes Sergio García, al violí, i Cristian Quintana, al piano, van interpretar “Rivers flow in you” i “They can’t take that away from me”.

El Grup Sardanista també va voler participar-hi. En representació de l’entitat, Provi Ciuró va convidar a tothom a sortir i a ballar amb ells, al•ludint que “la sardana no és una dansa per ballar damunt un escenari, és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan, però per ser plenament bella necessita la participació de la gent”. I amb aquestes paraules molts dels assistents es van animar a sortir a ballar.

A continuació, el grup de grallers “Com feia...?”, de Les Monges Associació Cultural, va interpretar “El balset valencià”.

Per finalitzar l’acte va arribar el torn dels amfitrions, la Coral Verge de Berà, amb la interpretació de dues de les seves cançons més emblemàtiques, en primer lloc “La Roca Plana”, composta pel mestre Josep Maria Vives, membre de la Coral des dels seus inicis; i “La Puntaire”.

Finalment, Teresa Ferré, regidora de Cultura, i l’alcalde, Pere Virgili, van voler felicitar a totes les entitats participants i en especial a La Coral pels seus 30 anys, tot desitjant-les-hi que compleixin molts més.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta