La travessia solidària, en la seva segona edició, se celebrarà del 20 al 26 de febrer al Marroc.

Aquest serà el tercer any que l’equip Rocamora Mobles s’embarcarà en una aventura pel desert del Marroc, i amb ells l’Ajuntament de Roda de Berà com un dels seus patrocinadors amb la donació de material escolar divers que servirà per abastir infants de les escoles del sud del Marroc. Enguany, però, la prova escollida no serà el Panda Raid, sinó la recentment creada Desert Trophy Panda, en la seva segona edició.

El Desert Trophy Panda és una travessia molt semblant al conegut Panda Raid, que s’iniciarà el 20 de febrer a Granada, a la ciutat Valle del Zalabí, amb la participació de 24 equips i finalitzarà el 26 de febrer a Merzouga, Marroc.

Té una vessant solidària molt important. Els participants col·laboraran activament amb el desenvolupament escolar al sud del Marroc, motiu pel qual cada equip ha d’aconseguir prop de vint quilos de material escolar i transportar-lo dins el seu Panda per tal d’efectuar la donació in situ, una acció molt transparent atès que són ells mateixos els qui fan el lliurament.

Avui al migdia l’alcalde Pere Virgili, acompanyat per les regidores i el regidor de l’equip de Govern, Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Teresa Ferré i Manel González, han fet la donació oficial d’aquest material a l’equip, representat per Josep Maria Rocamora, per tal que ells facin el lliurament durant una de les etapes del ral•li solidari. Durant l’acte també han estat presents els col·laboradors Francesc León, Joan Miquel León, i Luci Corts.

D’aquesta manera, l’Ajuntament tornarà a ser molt present al vehicle de l’equip, amb el dorsal 404, conduït per Josep Maria i Lola Rocamora, pilot i copilot, el qual travessarà el Marroc de nord a sud durant set etapes molt dures, més de 3.000 quilòmetres a bord d’un vell Fiat Panda, -tot i que també poden participar els models Seat Marbella i Seat Terra-, que posaran a proba les capacitats mentals i físiques dels participants.

El ral·li està destinat a totes aquelles persones que tinguin ganes d’escapar de la rutina diària i deixar el bullici de la civilització vivint una experiència única. Una de les diferències amb el Panda Raid, en el qual està prohibit l’ús de GPS i dispositius mòbils, és que en aquesta proba disposaran dels diferents ‘tracks’ i l’ús de les noves tecnologies per tal d’orientar-s’hi està permesa.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta