Amb aquest sumen cinc els contenidors disponibles al municipi.

L’Ajuntament de Roda de Berà ha instal·lat aquesta setmana un nou contenidor de recollida d’oli domèstic usat a la plaça Sant Jaume, al costat de la caseta d’informació turística.

Aquest, se suma al contenidor que fa un mes es va col·locar al carrer Mossèn David Pujol, al costat de l’Hotel d’Entitats, i als altres tres restants, un a l’escola Salvador Espriu, un altre a l’escola El Cucurull, i a l’edifici de l’Ajuntament de Roda de Berà. Tot i això les ampolles plenes d’oli domèstic usat també es poden portar directament a la deixalleria municipal.

L’oli domèstic usat, quan es llença a la brossa o s’aboca per l’aigüera o per la tassa del vàter, és un residu que contamina greument les aigües residuals urbanes, dificulta i encareix la depuració d’aquestes aigües i provoca embussos i males olors a les canonades. Separar-lo contribueix a reduir la contaminació de l’aigua dels rius, del mar i dels aqüífers; disminueix la producció de diòxid de carboni; permet el seu reciclatge, a través del qual es pot produir biodièsel i productes de cosmètica i sabons, i es valoritza d’aquesta forma un residu contaminant com és l’oli i convertint-lo en energia neta i renovable.

Per dur a terme la recollida de forma correcta, l’Ajuntament va repartir més de dos mil kits que incloïen, entre d’altres, un embut especial pensat per poder enroscar-se a la part superior de qualsevol ampolla de plàstic. Les persones que encara no el tinguin a casa el poden recollir de forma gratuïta al departament de Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta