Sa Majestat el Rei Carnestoltes va arribar a Roda de Berà la passada setmana i va imposar les seves normes de disbauxa, festa i alegria. Els rodencs i rodenques es van deixar envair per aquest esperit i van gaudir del Carnaval tal com dicta el rei dels poca-soltes.

El Carnaval tot ho fa possible i durant aquest cap de setmana a Roda de Berà hem viscut com els superherois de Gotham i Nova York es barrejaven amb els hilarants habitants del país de les meravelles, allà on el temps es dilata de tal manera que hi tenen cabuda els picapedra, els dracs o els diables. Les princeses de Frozen passejaven acompanyades per la Bilma o en Darth Vader; i Batman feia amistad amb en Superman en una realitat en la qual qui portava les regnes del seu destí era en Hulk. Alícia prenia el te de les cinc amb Wonder Woman i la Blancaneu jugava amb una guerrera conquistadora per a qui la seva arma més poderosa és el confeti. I és que durant el curt regnat del Rei Carnestoltes tot allò que semblava impossible es torna real.

Els nens i nenes del Centre Obert Municipal van ser els primers en deixar-se envair per aquest esperit carnavalesc, dijous a la tarda. Vestits de pirates van jugar, van participar en una gimcana preparada per les seves educadores i van celebrar una batalla de confeti, acompanyats pels seus pares i mares.

La Blancaneu, la malvada madrastra i els nans van abandonar per unes hores les pàgines escrites pels germans Grimm per assaltar els carrers de Roda de Berà amb una petita rua, divendres al matí. Els petitons de la Llar d’Infants Municipal, acompanyats pels seus familiars i amics, van gaudir ballant i llençant confeti, fins arribar de nou a la plaça del Mercat, on, com és tradicional, van celebrar una batalla de confeti.

La gran rua de Carnaval va arribar dissabte, a partir de dos quarts de vuit de la tarda. Sis carrosses, dues d’elles vingudes des del veí poble de Creixell, van participar desfilant pels principals carrers del nucli urbà, amb un itinerari que va ser ampliat per tal que els participants poguessin donar dos tombs.

En Carnestoltes i el seu sèquit, format enguany pels Picapedra, anaven obrint camí, seguits de ben a prop pels Guerrers Conquistadors de l’associació ‘Los Tintineadores’. A continuació va desfilar la carrossa del Niu del Drac seguida per l’associació ‘Els Picarols’ de Creixell, els qui van donar vida a la història d’Alicia en el país de les meravelles, i pels Diables de Creixell, disfressats de dimonis. Finalment, tancant la desfilada, anaven els joves de l’associació Roda Jove, els quals enguany van aconseguir reunir més d’una vuitantena de participants, el doble que a la passada edició, convertits aquest cap de setmana en superherois.

El recorregut els va portar a la plaça de l’Ajuntament, on en Carnestoltes va llegir el seu pregó, que incloïa en to irònic diferents demandes i denúncies destinades a la corporació municipal. Seguidament, Sa Majestat i l’alcalde, Pere Virgili, acompanyat per les regidores i el regidor de l’equip de Govern, Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Teresa Ferré i Manel González, i pel regidor José Ibort, van lliurar a cada carrossa un obsequi per la seva participació.

La festa va continuar a Creixell fins on algunes carrosses es van desplaçar per tal de participar en la gran rua organitzada per l’Ajuntament del poble veí. I a partir de les onze de la nit, el Casino Municipal es va omplir per gaudir amb l’espectacle de Music Show.

Diumenge a la tarda va arribar el torn dels més petits amb el Carnaval infantil. A partir de dos quarts de sis de la tarda van sortir quatre carrosses amb la participació majoritària de nens i nenes. L’itinerari els va portar per l’avinguda Sant Jordi, i l’avinguda Marinada fins al carrer Joan Carles I i la plaça de l’Ajuntament. Allà, al Poliesportiu Municipal, es va iniciar seguidament la festa del confeti i es va servir xocolata desfeta i coca per a tots els assistents. A més a més, els més petits van poder gaudir amb l’animació infantil de Kids Party Show. Per finalitzar la festa es van sortejar quatre regals que van ser lliurats per les regidores Isabel Mondéjar i Cèlia Treserres.

Dimecres de Cendra

El Rei Carnestoltes dirà adéu al seu regnat el proper dimecres, Dimecres de Cendra, quan se celebrarà el seu enterrament i la crema del seu cos. A partir de les cinc tot aquell que vulgui podrà vetllar-lo al Patronat Municipal. Seguidament, el Ball de Diables de Roda de Berà durà a terme el seguici mortuori, des de la plaça de la Sardana. Per finalitzar, es llegirà el seu testament, es cremarà el fèretre, i els Diables convidaran a xocolata desfeta a tot aquell que hi assisteixi disfressat.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta