A partir d’aquest vespre els rodencs i rodenques podran començar a utilitzar la nova passarel·la per a vianants del Parc dels Llimoners que els permetrà anar amb rapidesa i molt més còmodament des del nucli urbà fins a la zona on s’ubiquen els equipaments escolars i mèdic.

A última hora de la tarda l’Ajuntament obrirà el pas, tot i que segons ha informat l’empresa adjudicatària encarregada de les obres, Bigas Grup S.L.U, encara queden alguns petits detalls estètics que s’aniran enllestint en el decurs dels propers dies.

A banda de la passarel·la, s’ha construït també un camí per a vianants que va des del final de la passera fins a la rotonda del consultori mèdic, i un petit parc infantil amb jocs, diferent mobiliari urbà així com dos arbres llimoners, els quals han estat plantats aquest mateix matí.

La inauguració oficial es durà a terme en el decurs de les properes setmanes, la data de la qual serà informada amb anterioritat.

Els treballs

Les obres de la passarel·la es van iniciar a finals del mes de juliol. Els primers passos van ser el desbrossament dels terrenys, els moviments de terra i la cimentació. El 27 de novembre l’empresa Bigas Grup va muntar l’estructura principal, fabricada en acer, amb 31 metres de llargada i 30 tones de pes. Des de llavors els treballs van avançar molt ràpidament fins a finals d’any, quan van finalitzar definitivament i es van iniciar les proves de càrrega i resistència, que s’han desenvolupat fins aquesta setmana de forma satisfactòria.

Els treballs van ser adjudicats a Bigas Grup S.L.U. per un valor total de 348.800,38 euros, subvencionats pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de 2012. El punt a favor per escollir aquesta empresa a la mesa de contractació va ser la inclusió en el projecte de millores econòmiques al seu càrrec per valor de 100.335,04 euros.

Canvis en el sentit de la circulació

La posada en marxa del nou accés per a vianants implicarà diversos canvis en el sentit de la circulació dels vehicles. Concretament, el carrer Barà, al tram comprés entre el carrer Sant Salvador i la plaça Francesc Macià, passarà a ser d’un sol sentit de circulació. Els vehicles que circulin des del replà en direcció al carrer Barà tindran l’opció de sortir pel carrer de la Font o bé pel carrer Sant Salvador fins al carrer Nou.

La regidoria de Serveis, a més a més, ha informat que s’ha previst una remodelació del carrer Sant Salvador, al tram comprés entre el carrer Barà i el carrer Nou, per tal que els vianants tinguin preferència.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta