Catalunya va viure ahir la celebració de campanya solidària més important del nostre país, La Marató de TV3, una cita anual que esdevé una festa combinant entreteniment, solidaritat i divulgació científica. La 23a edició de la Marató ha aconseguit recaptar hores d’ara 7.015.367 euros, els quals seran destinats a finançar la recerca científica i la millora dels tractaments de la diabetis i l’obesitat, dues de les malalties cròniques més freqüents, tenint en compte que un de cada quatre persones poden patir una d’elles o ambdues. Els donatius es podran efectuar fins el 31 de març de 2016.

A més de les donacions mitjançant el programa de TV3 i Catalunya Ràdio, enguany van ser més de 700 els municipis que es van unir, organitzant prop de 2.200 activitats. Roda de Berà va ser un d’ells i ha aconseguit aportar a la Marató 1.320 euros, als que caldrà sumar encara la recaptació per la venda de llibres de segona mà que la Biblioteca Municipal està duent a terme i que finalitzarà el 10 de gener.

L’Ajuntament de Roda de Berà, amb la implicació d'associacions i entitats locals, va organitzar diverses activitats per tal d’aconseguir recaptar aquests fons.

L’Associació Juvenil Roda Jove va ser l’encarregada de donar el tret de sortida dissabte al matí amb l’inici del tercer Torneig de Pàdel Solidari, celebrat a la zona esportiva municipal Eixample i a la pista Pàdel Roda durant tot el cap de setmana. Amb la participació de vint parelles, aquesta edició va aconseguir recaptar 400 euros per la Marató.

Marc Rodríguez, qui ja va guanyar l’any passat, acompanyat en aquesta ocasió per Adrià Osuna, van ser els guanyadors absoluts d’aquesta tercera edició. Els seus premis van ser una original bufanda cortesia de Monita Salero, dos packs de pilotes de pàdel i dos vals d’una hora i mitja de joc per gastar a les pistes rodenques. Toni Casas i Joan Torner van ser els subcampions, i van guanyar un pack de pilotes de pàdel i un val d’una hora i mitja de joc a la pista Pàdel Roda. Finalment, Isaac Mancera i Carlos Limeres van ser els tercers classificats, i el seu premi un val d’una hora i mitja de pàdel a la pista municipal.

Els premis van ser lliurats pels regidors de l’equip de Govern: Isabel Mondéjar, Cèlia Treserres, Manel González i Teresa Ferré; per Raúl Riera, president de l’entitat Roda Jove; i per Òscar Tapioles, tresorer.

Enguany, l’Ajuntament va decidir que l’escenari del gruix d’activitats per la Marató fos el carrer Miramar, on també s’ha celebrat aquest cap de setmana, juntament amb l’avinguda Sant Jordi i la plaça Catalunya, la Fira de Nadal de Roda de Berà.

Així, des de dos quarts de deu del matí es van posar en marxa les activitats. La primera d’elles va ser l’esmorzar solidari, l’activitat de tir amb arc, amb l’associació Toxophílica, i la venda de postals de Nadal, dissenyades pels alumnes dels centres escolars de Roda de Berà. Seguidament, a les onze, es va celebrar un taller de Qigong, a càrrec de Daniel Beltrán, amb el qual els assistents es van poder relaxar i aprendre a controlar la seva respiració, per tal de combatre l’ansietat, l’estrès i la depressió.

A continuació, es va donar inici al vermut solidari, mentre els dos grups de Zumba de l’associació Luz de Luna van dur a terme una exhibició de ball, amb la professora Sílvia López, una activitat que va aconseguir aplegar un gran nombre de públic.

Pel que fa a les entitats que pel seu compte van voler participar amb la seva aportació, ahir van fer el lliurament de la recaptació per tal que l’Ajuntament faci un ingrés únic. L’Associació de Dones ‘Kom-tu’, al seu sopar de Nadal celebrat el proppassat divendres a la nit al Casino Municipal, va aconseguir 252 euros per a la Marató amb la celebració d’una rifa. També mitjançant la rifa d’una cistella de Nadal, la Llar de Jubilats i Pensionistes s’ha volgut implicar un any més i van fer una donació de 300 euros. Per altra banda el Grup Sardanista de Roda de Berà va aportar 150 euros, i la Coral Verge de Berà va col·laborar amb l’esmorzar solidari.

L’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Juvenil Roda Jove, del Grup Sardanista de Roda de Berà, de la Coral Verge de Berà, de l’Associació de Dones ‘Kom-tu’, de Les Monges Associació Cultural, de l’associació Toxophílica, de Pàdel Roda, de l’associació republicana També Hi Som, de l’associació Luz de Luna, del centre rural Sana tu Cuerpo y Mente, de l’Institut Roda de Berà, de l’escola Salvador Espriu, de l’escola El Cucurull, de la Biblioteca Municipal, de Roda de Berà Ràdio i de la Llar de Jubilats i Pensionistes.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta