L’alcalde, Pere Virgili; el regidor d’Ocupació, Frederic Royuela; i els representants dels treballadors van signar el passat dimecres al migdia l’acord d’un nou conveni per a laborals i funcionaris.

El document té caràcter retroactiu a 1 de gener de 2015 i tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2018, moment en què serà prorrogat per anualitats si cap part decideix denunciar-lo abans.

El procés de negociació, que va ser iniciat a l’abril de 2014, ha comptat amb la bona entesa dels representants d’ambdós sindicats, UGT i CCOO, els qui han treballat conjuntament per aconseguir el conveni més beneficiós possible per als treballadors, gràcies també a la bona disposició de l’equip de Govern.

El més destacable és, segons Óscar Arjonilla, representant dels funcionaris, la recuperació del fons social, amb una quantia anual total de 15.400 euros, gradual en funció de la retribució de cada treballador; la implementació de mesures per a la recuperació dels drets perduts al 2012; i les millores en quan a formació. Entre d’altres, s’ha aconseguit també recuperar els denominats “canosos”, dies de lliure disposició per antiguitat, una bonificació econòmica per 25 anys treballats a l’Ajuntament; o la inclusió de comissions de seguiment d’interpretació del conveni, les quals vetllaran pel seu compliment. En definitiva, assegura Arjonilla, “comptem amb un text legal propi actualitzat on es recullen tots els nostres drets i els deures, un document molt més accessible per al col·lectiu dels treballadors”.

Aquest conveni substitueix al de 2008, el qual va ser denunciat pels representants de CCOO a finals de setembre de 2011. Tot i això va ser prorrogat durant 2012, 2013 i fins l’abril de 2014, quan es va celebrar la primera taula de negociació en la qual es va sol·licitar la redacció d’un nou pacte que substituís l’anterior.

Serà presentat a la resta de grups municipals a la Junta de Portaveus i es portarà al Ple de l’Ajuntament per a la seva aprovació en la propera sessió ordinària, la darrera de 2015, que tindrà lloc el 30 de desembre a les set de la tarda.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta