L’empresa adjudicatària de les obres, Bigas Grup S.L.U, ha col·locat aquest migdia l’estructura principal d’acer de la passarel·la, de 31 metres de llargada i 30 tones de pes.

Segons el planning elaborat per l’empresa, els treballs finalitzaran el proper 20 de desembre.

Les obres de la passera per a vianants del Parc dels Llimoners avancen a passos de gegant, sobretot després que aquest matí l’empresa Bigas Grup hagi muntat l’estructura principal de la mateixa, fabricada en acer, amb 31 metres de llargada i 30 tones de pes.

Un vehicle especial, degut a les característiques de la peça, sortia a les set del matí des de Sant Boi de Llobregat en direcció Roda de Berà amb l’estructura. Al voltant de dos quarts de deu del matí el camió ha arribat al municipi i tots els operaris s’han posat en marxa per a la seva descàrrega i la col·locació al lloc fixat, per sobre del Torrent del Setró, gràcies a una gran grua.

Els treballs de muntatge s’han allargat durant més de tres hores degut a la seva complexitat i han generat una gran expectació entre els rodencs, que han fotografiat i han comentat entre ells cada moment del procés. Han estat presents l’alcalde, Pere Virgili, i el regidor d’Urbanisme, Manel González, acompanyats per l’arquitecte municipal, Miquel Bonnin, per l’enginyer Jordi Molas, i per representants de Bigas Grup.

Els treballs

Les obres de la passarel·la es van iniciar a finals del mes de juliol. Els primers passos van ser el desbrossament dels terrenys, els moviments de terra i la cimentació. Després del muntatge de l’estructura principal d’acer duta a terme avui, i de la seva pavimentació i adequació, s’executarà el camí per a vianants fins a la rotonda del consultori mèdic i es construirà un petit parc amb jocs infantils, arbres i diferent mobiliari urbà. Als dos laterals de la passarel·la es disposaran uns conjunts de lames verticals d’acer, els quals formaran longitudinalment unes sinusoides irregulars.

D’acord amb la previsió efectuada per Bigas Grup, els treballs finalitzaran el proper 20 de desembre.

L’obra va ser adjudicada a Bigas Grup S.L.U. per un valor total de 348.800,38 euros, i està subvencionada pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) de 2012. El seu punt a favor a la mesa de contractació va ser la inclusió en el projecte de millores econòmiques a càrrec de l’empresa per valor de 100.335,04 euros.

El Parc dels Llimoners

L’àmbit del parc dels Llimoners se situa a la riba dreta del Torrent del Setró. La construcció de la passera reduirà considerablement la distància dels itineraris que existeixen actualment i facilitarà la unió del casc urbà, ubicat a la riba esquerra, amb els equipaments escolars i sanitari que es troben a la riba dreta.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta