En el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones que se celebra avui sota el lema “Construïm una Catalunya lliure de violència masclista”, Roda de Berà ha condemnat la violència masclista amb un acte institucional organitzat per l’Ajuntament, mitjançant la regidoria de la Dona.

Ha comptat amb la participació dels membres de l’equip de Govern, de regidors de tots els partits polítics amb representació consistorial, de treballadors i treballadores de l’Ajuntament així com de desenes de veïns i veïnes que s’hi han volgut sumar.

L’acte s’ha iniciat a les dotze del migdia, a la plaça de l’Ajuntament, amb una carta escrita i llegida per Lourdes, qui va ser víctima de la violència masclista. Molt emocionada, també ha estat l’encarregada de fer lectura del manifest institucional consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. “L’amenaça de ser violentades és permanent i s’accentua entre les dones més joves. [...] En aquest sentit, és del tot imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme, de les imatges que tracten el cos de les dones com a objectes sexuals, de les narratives que emmascaren les agressions sexuals contra les dones i les fan responsables de l’agressió viscuda, de les actituds que promouen estereotips de gènere i rols patriarcals i de la banalització del masclisme”, ha llegit.

“Davant la violència la nostra tolerància ha de ser zero”, ha continuat Teresa Ferré, regidora de la Dona, qui ha donat pas a les regidores Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar, i Laura Moya, i a Modesta Reina, en representació d’Encarna Ramírez, que ha excusat la seva assistència. Totes cinc han llegit diversos fragments relacionats amb la lluita contra la violència envers les dones, extrets del llibre “Violència: tolerància zero”, editat per l’Obra Social “la Caixa”.

Seguidament, s’ha guardat un minut de silenci en record de les víctimes de la violència masclista, amb el ‘Cant dels Ocells’ de Pau Casals de fons. Per cloure l’acte s’ha deixat volar un globus de color lila per cadascuna de les dones assassinades durant el 2015, 48 en total.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta