Ahir a la tarda desenes de veïns de Roda de Berà i tots els membres de la Corporació Municipal es van concentrar a la plaça de l’Ajuntament, a partir de les set, davant la convocatòria realitzada per l’equip de Govern. La finalitat era mostrar la seva solidaritat envers les víctimes dels atemptats que van ser perpetrats el passat divendres a la nit a París, retre un homenatge dedicat a totes elles i rebutjar fermament el terrorisme així com qualsevol forma de violència.

En primer lloc es van encendre desenes d’espelmes per formar al terra, al bell mig de la plaça, un gran símbol de la Pau. Per a l’ocasió l’Ajuntament va voler comptar amb la implicació de la comunitat àrab de Roda de Berà. Per aquest motiu, Abdelkader Iadadaine, argelí i veí de Roda des de fa dos anys, va explicar la seva visió del conflicte. Ho va fer en francès, amb la traducció simultània al català a càrrec de l'alcalde Pere Virgili.

També es va comptar amb la participació de dos membres de la comunitat marroquina rodenca, Mohamed Abiad, en primer lloc, qui va llegir en àrab una carta, i de Nabil El Marzouki, després, qui la va traduïr al castellà i va dedicar unes paraules condemnant els atemptats. "El terrorisme és un càncer destructiu, no té arrels, ni origen, ni té res a veure amb la religió. Hem d'eradicar aquest tumor amb la unió de tots", va dir.

A continuació, l'Alcalde va llegir el comunicat emès per SOS Racisme. “Des de l’Ajuntament de Roda de Berà condemnem enèrgicament els atacs terroristes que van posar fi a la vida de més de 120 persones la nit passada a Paris i ens solidaritzem amb les famílies de les víctimes i tot el poble francès. Aquests actes ens demostren, una vegada més, que la barbàrie no només no té ni creença religiosa ni nacionalitat sinó que no compta amb cap justificació possible”, va llegir, “ara més que mai, Europa ha de saber respondre a aquest crim atroç amb serenitat, sense deixar-se endur per discursos islamòfobs, racistes i xenòfobs que són propis de l’extrema dreta i que no responen als valors fundacionals de solidaritat i drets humans de la Unió Europea, que ja fa temps que trobem a faltar. No podem permetre que els assassinats indiscriminats de divendres a França s’instrumentalitzin per restringir els drets de totes aquelles persones que busquen acollida a Europa, moltes de les quals, fugen de la mateixa crueltat”.

Finalment, amb el 'Cant dels Ocells' de Pau Casals de fons es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes. Pere Virgili va voler recordar també a Javier Izquierdo, veí de Roda que el passat diumenge va perdre la vida en un desafortunat accident de moto a l'Albiol.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta