El passat 31 d'octubre l’associació republicana També Hi Som va realitzar una sortida conjunta amb les Monges Associació Cultural a alguns dels espais més significatius de la Batalla de l'Ebre.

La visita, guiada per a Assumpta Montellà, autora del llibre "115 dies a l'Ebre, el sacrifici de la lleva del biberó", es va iniciar a l'església vella de Corbera d'Ebre, lloc on l’escriptora va donar una detallada explicació dels darrers esdeveniments militars i humans ocorreguts en aquell lloc durant la Guerra Civil.

Tot seguit, les més de 30 persones desplaçades, s’aproparen al centre d'interpretació de la Batalla de l'Ebre a Corbera, anomenat "115 dies". A l'entrada, i a mode d'introducció, es va projectar un emotiu documental que, de primera mà a partir del testimoni d'algunes de les persones que ho varen viure, es va descriure el bombardeig que va arrasar el poble de Corbera. Seguidament, van resseguir els nombrosos plafons i espais tematitzats que situen al temps i espai de la batalla.

Després de dinar, els assistents van continuar visitant algunes de les trinxeres del veí poble de la Fatarella, les quals també reflecteixen la cruesa i duresa d'aquella guerra.

L’excursió va acabar amb la visita al memorial erigit a les Camposines, on tots els assistents van retre un petit homenatge als caiguts amb un minut de silenci.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta