La tradició nord-americana de celebrar Halloween la última nit d’octubre està cada cop més arrelada al nostre país i són moltes les localitats que ja celebren una combinació entre aquesta i la Castanyada.

A Roda de Berà és el cinquè any consecutiu que l’Ajuntament organitza aquesta festa amb més èxit a cada edició, mitjançant les regidories d’Infància i de Joventut, amb el PIJ i el Centre Obert, i gràcies a la col·laboració de l’associació juvenil Roda Jove. Són molts els infants, en molts casos acompanyats pels seus pares, que s’abillen amb disfresses relacionades amb la mort, l’infern o reconeguts personatges de por.

La festa va començar a les cinc de la tarda, amb un berenar terrorífic a la plaça de l’Ajuntament i un taller de pintar cares. A dos quarts de sis en Quimet Torra Castanyes va oferir un espectacle infantil amb titelles en el que va explicar com la seva tieta Maria va acabar convertint-se en la Castanyera.

En concloure l’espectacle es va iniciar el cercavila “truco o trato” i tots els participants es van encaminar a la plaça de la Sardana on els hi esperava el joc de les caixes. Allà, per aconseguir la bossa de llaminadures, havien de completar un terrorífic recorregut de caixes on havien de ficar la mà. Dins de les capses podien trobar elements tan terrorífics com cervells ensangonats, ulls i ossos de monstre, braços tallats, vòmit, cucs viscosos o mocs de mòmia. Tot i semblar molt fastigós més de 200 persones van gaudir del joc.

El recorregut de la cercavila continuava al carrer Nou amb una paradeta de castanyes i seguia fins el carrer Major, per acabar al casal municipal Les Monges, on a dos quarts de vuit es va posar en marxa el reeixit passatge del terror de l’associació Roda Jove, en la seva tercera edició. Unes cinc-centes persones van passar pel terrorífic túnel que els joves, de forma totalment altruista i desinteressada, organitzen amb gran èxit, per tal d’oferir una oferta diferent tant als joves com a persones de totes les edats. Durant tres hores els membres de l’associació, disfressats, van oferir moments de pànic a tot aquell que es va atrevir a endinsar-s’hi en el passatge, decorat de forma tan esgarrifosa que va aconseguir que fins i tot els valents oblidessin on s’hi trobaven.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta