En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura l’Ajuntament va celebrar el proppassat diumenge al matí la quarta edició de la pedalada popular.

Sota el lema “Tria. Canvia. Combina”, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura es va celebrar a Catalunya de l’11 al 18 d’octubre, amb l’objectiu de cercar noves formes de mobilitat més saludables, allunyant-nos del domini absolut del cotxe particular cap a un transport més sostenible, segur i saludable, com és el cas de la bicicleta.

Roda de Berà es va adherir un any més a la campanya i va organitzar una caminada saludable pel terme, el dilluns 12, i la quarta edició de la reeixida pedalada popular, diumenge passat.

Un total de 161 ciclistes es van donar cita a les deu del matí a la plaça de l’Ajuntament per tal d’inscriure’s a la marxa, que enguany va tenir un itinerari de dotze quilòmetres de distància pel terme municipal. D’aquest total, 25 eren alumnes de l’Institut Roda de Berà, 43 infants de l’escola Salvador Espriu, 20 de l’escola El Cucurull, i, la resta, 73 persones eren acompanyants, adults o alumnes d’altres centres escolars.

Abans d’iniciar-se la cita esportiva, la regidora d’Esports, Cèlia Treserres, acompanyada pels regidors Manel González i Teresa Ferré, els qui també van pedalar, va oferir un discurs de benvinguda a tots els participants, recordant que “canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem i ajudar a prevenir els accidents de trànsit”.

Amb el recorregut efectuat utilitzant la bicicleta enlloc del cotxe es va evitar una emissió de 97 grams de partícules contaminants i 1.159 grams d’òxids de nitrogen, “tot aquest aire no contaminat és aire net que ens regalem i regalem als altres quan triem transports saludables i sostenibles”, va assegurar Teresa Ferré en acabar la pedalada.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta