Durant tot aquest matí, els alumnes de tercer curs de l’Institut Roda de Berà, dividits en tres grups, han visitat la unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica que des del passat 21 de setembre es troba mesurant els nivells de qualitat de l’aire del municipi.

Coincidint amb la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra aquesta setmana arreu de Catalunya, l’alumnat va ser convidat a visitar aquesta unitat mòbil ubicada al carrer Navas de Tolosa.

La xerrada ha estat a càrrec d’un tècnic del departament del Servei de Vigilància i Control de l’Aire del departament de Territori i Sostenibilitat, qui els ha explicat el funcionament de la unitat, quins són els principals contaminants atmosfèrics i com es prenen les mesures. El vehicle compta amb uns analitzadors i captadors manuals per mesurar els contaminants atmosfèrics i sensors per a les variables meteorològiques. Complementa l'abast de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, ja que permet fer campanyes de mesuraments directes dels nivells de qualitat de l'aire en llocs on no hi ha vigilància de la xarxa, com és el cas de Roda de Berà.

La unitat mòbil, oferida de forma gratuïta a l’Ajuntament, mesurarà durant un mes i mig els nivells de concentració a l’aire dels diferents contaminants que es respiren i permetrà vigilar la qualitat de l’aire de Roda de Berà, per tal d’emprendre les mesures adients si fos necessari.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta