Els delictes s’han reduït en l’últim any en un 24%. La Junta Local de Seguretat ha fet un balanç molt positiu de les dades presentades.

Jordi Jané, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, ha presidit avui, juntament amb l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, la Junta Local de Seguretat, celebrada a la una de la tarda a la sala de reunions de l’Ajuntament.

Ha comptat amb la participació dels membres de la Junta Local i de convidats a la mateixa: Jordi Jardí, director general d’Administració de Seguretat; Joan Carles de la Monja, director territorial del Departament d’Interior a Tarragona; Frederic Royuela, regidor de Governació de l’Ajuntament de Roda de Berà; Frederic Adan, director del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Catalunya; Jaume Giné, intendent de la Regió Policial del Camp de Tarragona; Joan Pie, sotsinspector cap de la Policia Local de Roda de Berà; Vicenç Lleonart, inspector cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Tarragonès; Ramon Franquès, inspector sotscap de l’ABP del Tarragonès; Juan A. Sepúlveda, sergent de la Guàrdia Civil del Vendrell; Antonio Gómez, sergent de la Policia Local de Roda de Berà; i Isabel Bobet, secretària de l’Ajuntament de Roda de Berà.

En primer lloc, Jané ha signat al Llibre d’Honor de l’Ajuntament atès que, com ha destacat, era la primera vegada que visitava l’Ajuntament. Un cop tots asseguts a la taula de la sala de reunions consistorial, s’ha procedit a aprovar l’acta de la sessió anterior, celebrada al juliol de 2014. Seguidament, els cossos policials presents han efectuat un balanç de l’últim any i una valoració de la temporada d’estiu, així com de les actuacions conjuntes realitzades pels cossos policials.

Després de la reunió, el Conseller ha destacat els indicadors de seguretat tan positius al municipi. “Es va en la línia correcta. L’Ajuntament i la Policia Local estan fent una bona feina, tot i que no podem baixar la guàrdia, més tenint en compte que Roda de Berà és un municipi que acull a milers de persones durant l’estiu”, ha assegurat.

Seguint la mateixa línia, l’Alcalde s’ha mostrat molt satisfet amb les dades presentades, de les quals “destaca la disminució dels delictes en un 24%”, tant pel que fa als delictes contra el patrimoni (-88), contra les persones (-3), delictes relatius al trànsit (-2), contra l’ordre públic (-6) o els delictes contra la salut pública (-4); així com les faltes, en un 14,4%.

Els robatoris amb força a la localitat també, segons les dades de Mossos d’Esquadra i Policia Local, han disminuït en el període entre juliol de 2014 i juny de 2015, respecte a l'anterior, en un 28,7%. El més destacable és la reducció viscuda en els robatoris amb força als domicilis, una disminució del 36,8%. Destaca la rapidesa en la resolució d’aquests casos gràcies a la col·laboració dels diferents cossos policials presents al territori.

En relació a la seguretat viària els indicadors són també positius i els delictes s’han reduït en un 11,8%. Conduir sense haver obtingut mai el permís suposa el 46,7% d’aquests delictes. Per altra banda, conduir sota els efectes de l’alcohol es troba en segona posició, en un 20% dels casos. Pel que fa a les denúncies registrades, conduir amb una velocitat superior a la permesa va ser la principal causa, en un 83,6% dels casos, i amb un total de 879 conductors denunciats.

El balanç de les actuacions conjuntes també ha estat molt positiu. “Gràcies a la bona col·laboració i a la manera de treballar entre els diferents cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i, en ocasions puntuals, Policia Nacional, s’han pogut resoldre molts cassos així com prevenir d’altres, pel seu efecte dissuasori”, ha assegurat Pere Virgili.

De forma anual es duen a terme diversos plans com el Grèvol, el Gregal o el pla d’Habitatge, del qual es van realitzar un total de 143 controls conjunts en aquest període. Altra actuació conjunta destacada és la que es va dur a terme el proppassat mes d’agost al Passeig Marítim de Roda de Berà, gràcies a la qual es van poder intervenir més de 1.400 productes falsificats.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta