L’artista argentí Fabio Guzmán va presentar el passat divendres a la tarda, a la Biblioteca Municipal, el seu últim projecte, “Luna Roja”, la tercera part de “Las fases de la distancia”, un projecte iniciat al juliol de 2009 amb l’objectiu de crear un vincle creatiu entre dues persones que viuen en diferents parts del món per tal de realitzar una obra en comú.

La segona part, Luna Azul, es va presentar, també a la biblioteca rodenca, al setembre de 2012, amb una performance molt similar a la viscuda divendres passat. El projecte va ser iniciat per Fabio Guzmán, a Roda de Berà, i Irene Serra, des de Buenos Aires, mitjançant una comunicació vía correu electrònic. D’aquesta forma, es van llegir els missatges que durant mesos es van anar enviant els dos protagonistes fins endegar el projecte. Durant la performance, Núria Pujol va realitzar el rol de Irene Serra, qui va seguir l’acte mitjançant una webcam des d’Argentina, i Adelardo Caballero va ser Fabio Guzmán.

La trentena d’assistents a l’acte, entre ells la regidora de Cultura, Teresa Ferré, van poder participar de forma activa. Cada una de les pàgines que formen aquest nou llibre d’artista “Luna Roja” estava penjada d’un cordill que creuava la plaça de la Sardana. Cadascun dels participants, amb el seu número, va recollir una de les pàgines, fins a les 23 que el conformen, i les va anar lliurant, en ordre decreixent, a Fabio Guzmán, qui, presentant les diferents obres, les va anar enquadernant.

Els 23 artistes participants van enviar les seves pàgines des de diversos punts d’Espanya, Tarragona, Reus, Barcelona, València o Pamplona, i des de diferents parts del món, Argentina, en la seva majoria, Uruguai, Taiwan, Angola o Anglaterra.

Finalment, Fabio va fer lliurament del llibre a Cristina Serrano, responsable de la Biblioteca Municipal, on “Luna Roja” estarà disponible per a totes aquelles persones que vulguin descobrir-la. El seu llibre ‘bessó’ es troba a Buenos Aires i serà presentat per Irene Serra.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta