El passat divendres 4 de setembre, a les vuit de la tarda, el casal cultural de Les Monges va acollir l’acte de presentació de l’assemblea territorial de l’ANC de Roda de Berà, que responent al moviment cívic ciutadà, ja fa prop de dos mesos es va constituir al municipi amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar a la majoria de la ciutadania per tal d’aconseguir, de forma pacífica i democràtica, la recuperació de la independència política de Catalunya mitjançant la constitució d’un Estat de dret, democràtic i social, en forma de República Catalana.

L’acte, conduit per Montserrat Badia, es va iniciar amb la lectura d’un manifest per part de les simpatitzants amb més i menys edat, na Maria Laura i la Naget, respectivament, les qui van arrancar els primers aplaudiments als prop de 140 assistents.

A continuació es van dur a terme els parlaments del membres de la junta. Obrint, Jaume Folch, coordinador local, va fer enunciat dels principis i objectius de l’Assemblea destacant-ne la transversalitat i la independència del moviment, seguidament en Miquel Serra, tresorer, va explicar com el finançament de la entitat prové exclusivament de les quotes dels afiliats i de les donacions, desmentint que fos a través d’aportacions de partits o de l’administració pública. Tancant la ronda, Llorenç Miró, secretari local, va agrair a tots els assistents i col·laboradors la seva tasca, destacant-ne “a totes i tots els que ens donen suport assistint i participants a les assemblees”. Llorenç Miró també va recordar la importància de les cites de l’11 i 27 de setembre com “potser les més transcendentals de les nostres vides”, i va demanar la participació, i sobretot, el fer-hi participar.

Seguidament Antonio Barrero va explicar com funcionarà la Via Lliure a la República Catalana del dia 11 de setembre a la Meridiana de Barcelona, animant a inscriure’s i fer-se candidat, i Ana Cortadella va llegir un emotiu poema escollit per aquesta trobada.

Per cloure l’acte, els assistents van apadrinar una espelma que es va anar col·locant per formar una estelada il·luminada i van passar a una sala annexa a gaudir del sopar fred que s’havia preparat entre tots els col·laboradors.

L’activitat de l’assemblea territorial va participar conjuntament amb la de Bonastre a l’ofrena floral de l’11 de setembre al monument a Francesc Macià i amb el desplaçament conjunt en autocar a Barcelona, col·laborant activament amb la campanya electoral pels comicis del dia 27, així com cada dimarts, de forma indefinida, a les assemblees públiques i participatives a Ca l’Oliverar (baixada c/ Major).

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta