Entre els actes organitzats es van trobar la tradicional ofrena floral a Francesc Macià, una ballada de sardanes, el concurs de llançament de pinyol d’oliva i una botifarrada popular.

Un any més Roda de Berà va celebrar el passat divendres, 11 de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, una jornada molt marcada arreu del país per l’inici de la campanya per a les eleccions del proper 27S.

Els actes es van iniciar dijous a la tarda, a partir de dos quarts de vuit, amb una ballada de sardanes a la plaça de la Sardana amb l’acompanyament de la música de la Cobla La Principal de Tarragona.

La tradicional ofrena floral a Francesc Macià es va iniciar divendres a les dotze del migdia a la plaça on s’alça el bust del que fou el 122è president de la Generalitat de Catalunya. Allà es van reunir els membres de l’equip de Govern Municipal, representants d’altres partits polítics, membres d’entitats i ciutadans per participar en aquest acte tan simbòlic.

L’alcalde, Pere Virgili, acompanyat pels regidors i regidores de l’equip de Govern Cèlia Treserres, Manel González, Teresa Ferré i Frederic Royuela, i per les regidores Laura Moya i Encarna Ramírez, van ser els primers en realitzar la seva ofrena floral com a Ajuntament. Seguidament van deixar les seves ofrenes als peus del bust del president Francesc Macià, Cèlia Treserres, presidenta del grup de Convergència i Unió de Roda de Berà; Laura Moya, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Encarna Ramírez i Juan Carlos, en representació d’Iniciativa per Catalunya els Verds - Esquerra Unida i Alternativa; i José González i Conchi García per Catalunya sí que es pot. Finalment els membres de la recentment creada Assemblea Nacional Catalana de Roda de Berà i Bonastre també van realitzar una ofrena, tot just abans de marxar cap a Barcelona per participar en la Via Lliure.

A més, abans d’escoltar ‘Els Segadors’, en Pau Oliva va llegir el poema ‘Podries’ de Joana Raspall.

Durant la matinada de dissabte, malauradament, uns vàndals van destrossar aquestes ofrenes, fent malbé els rams de flors que durant l’acte simbòlic es van dipositar al bust del President. L’Ajuntament, mitjançant un comunicat a la xarxa social Facebook, va rebutjar aquestes mostres de violència vandàlica i va demanar el respecte que l’ofrena floral mereix.

Les celebracions van continuar a partir de les vuit de la tarda a la plaça de la Sardana amb el concurs de llançament de pinyol d’oliva. Trenta-dos persones, de diferents edats i sexe, es van atrevir a participar en aquest reeixit concurs que consisteix en llençar amb la boca un pinyol d’oliva el més lluny possible. Va ser Toni Casas, amb una distància de 14,4 metres, qui finalment va aconseguir aquest títol, arravatant-li-ho al seu fill, Aitor Casas, guanyador de la passada edició, i qui en aquesta ocasió va ser segon classificat, amb una distància de 13,9 metres. La segona posició, però, va estar disputada, atès que Jordà Barberan també va aconseguir llençar el seu pinyol a 13,9 metres de distància. D’aquesta forma van haver de desempatar amb un llançament que va atorgar-li el títol de subcampió a Aitor Casas. Els premis, un pot d’olives amb pinyol, per continuar practicant, i una ampolla d’oli d’oliva.

En acabar el concurs es va iniciar una multitudinària botifarrada popular, per la qual es van vendre més de quatre-cents tiquets. Cal destacar la col·laboració de la Penya Blaugrana de Roda de Berà, els membres de la qual van preparar el sopar.
De nou les postres van ser molt especials, una coca de sis metres amb la forma i els colors de la Senyera, elaborada pel Forn Pastisseria Queralt.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta