Un destacament de sis gossos de la unitat canina ERIE -Equip de Resposta en Emergències de Cerca i Rastreig-, del cos de voluntariat de Creu Roja, va visitar el passat dissabte la platja Llarga de Roda de Berà per tal de mostrar mitjançant un simulacre la seva forma de treballar.

L’activitat es va iniciar a la una de la tarda al costat de la caseta de socorrisme de Creu Roja de la platja Llarga. Allà els voluntaris, els quals són els amos de cadascun dels gossos de la unitat, van explicar breument com funciona ERIE i van convidar als presents a apropar-s’hi i a tocar als animals.

L’objectiu de la unitat canina ERIE és trobar persones desaparegudes en qualsevol entorn i circumstància, ja sigui en situacions puntuals o bé en grans desastres naturals. L’equip està configurat per donar resposta tant a nivell nacional com internacional i ho conformen diversos gossos de fins a 17 races diferents, amb la finalitat d’aprofitar les habilitats específiques de cada animal.

Els membres de la unitat van explicar que els seus gossos han estat entrenats durant dos anys per aconseguir accedir-hi. Un cop assoleixen la preparació s’examinen de tres proves basades en la resistència, la dificultat amb temps i en el mitjà aquàtic i el bosc poblat. Han de ser molt constants, atès que tan sols poden faltar als entrenaments dotze cops a l’any, sinó passarien a ser no operatius.

Seguidament van efectuar un simulacre. Una persona es va amagar a un lloc determinat de la platja. La gosseta escollida, Enea, seguint el rastre de la noia, a través de l’olor de la seva cartera, va trobar el lloc on s’amagava. Aquest mètode de rastreig es denomina “Ercbuli”, que es centra principalment a seguir el rastre de la persona desapareguda partint d’un objecte, roba, sabata o qualsevol element que hagi estat en contacte amb ella. L’animal és immediatament premiat per aconseguir una resposta positiva en el gos, i que trobar a la persona desapareguda signifiqui per a ell un premi directe.

El simulacre va comptar amb la participació de l’alcalde, Pere Virgili; dels membres de l’equip de Govern Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar, Manel González i Teresa Ferré; i dels regidors Toni Bernal, Rafael Luna i Joan Enric Vidal.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta