Amb motiu de l’arribada a l’Ajuntament d’un número considerable de queixes dels veïns de la zona costanera de Roda de Berà que des del proppassat 20 de juliol, aproximadament, tenien problemes per rebre el senyal de televisió a les seves llars, us informem que:

  • L’Ajuntament va aixecar un acta d’inspecció per intentar trobar la causa d’aquests problemes. Es va detectar que en diferents mastelers de telecomunicacions de la zona afectada les operadores havien instal·lat una sèrie de nous equipaments per tal d’efectuar el desplegament del servei 4G de telefonia mòbil.
  • En no tenir constància el Consistori d’aquestes noves instal·lacions, atès que les operadores no havien demanat permís ni havien realitzat cap comunicació a l’Ajuntament informant al respecte d’aquestes actuacions, es va demanar un informe. Tenint en compte aquest informe, i segons la normativa vigent, no existeix cap obligació per a les operadores de comunicar a l’Ajuntament les esmentades actuacions.
  • Tal i com s’indica a l’informe, es poden produir interferències en el senyal de la televisió digital terrestre a causa de les noves instal·lacions, un problema que es pot solucionar amb la instal·lació d’uns filtres. El cost dels mateixos correspon a les empreses de telefonia i no als ciutadans afectats.
  • Els veïns afectats tenen dret a la instal·lació d’aquests filtres, als seus habitatges o comunitats, els quals solucionaran els problemes de recepció del senyal de televisió, sense cap cost per a ells. Cal trucar al telèfon de l’empresa instal·ladora, el 900 833 999 (Llega 800).

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta