“Trenta anys no es fan cada dia”, deia el proppassat dissabte a la tarda Contxita Romeu, membre de la Coral Verge de Berà, abans de començar el concert de celebració del 30è aniversari de l’entitat rodenca. Aquest, el primer dels actes de commemoració, els quals s’allargaran fins el concert de Nadal, a finals del mes de desembre, va aplegar a la Pedrera de l’Elies més d’un centenar d’assistents.

Quinze dones i sis homes, entre ells el tenor solista Albert Polo, qui va col·laborar en dues de les peces interpretades, van formar el grup coral que va oferir el concert musical, el qual va comptar amb l’acompanyament instrumental d’Albert Recasens, al piano; Sergi Raya, al saxo; Àlex Ricart, a la trompeta, i Jordi Mestres, al contrabaix. Tots sota la direcció de Jordi Solé.

Un altre cantaire apuntava “quan cantem el cor de tots nosaltres batega al mateix ritme i les nostres emocions es barregen. Compartim sensacions”, un sentiment que van saber transmetre-hi als assistents, els qui en tot moment van mostrar-se molt participatius, picant de mans quan el ritme de la peça ho demanava, o bé traient els seus mocadors amb una altra.

El concert va comptar amb un guió molt original, el fil conductor del qual va ser una carta escrita per “La Coral Verge de Berà” personificada, dirigida al públic, als cantaires i als amics de l’entitat. Així “la Coral”, a qui va donar-li veu Meritxell Solé, va fer un recorregut per diferents països de tots els continents i presentant les diverses cançons. Mitjançant les paraules escrites a la carta les desenes d’assistents van poder fer un viatge molt especial des del barri de Harlem de Nova York fins al Brasil, Mèxic o Àfrica, passant per Rússia i Itàlia. Després d’interpretar les deu cançons del món seleccionades, van tornar a casa, cap a Roda de Berà, amb la interpretació de set peces més, començant per ‘La Roca Plana’, composada per Josep M. Vives, el que fou primer director de la Coral, i seguint per ‘La Gavina”, de Frederic Sirés, o ‘El llop de mar’, de Ramón Carreras, fins arribar a ‘La Puntaire’, de Luis Badosa, per la qual es va demanar a tots els antics membres del grup que hi fossin presents entre el públic que pugessin a l’escenari per interpretar-la tots junts.

Seguidament, l’alcalde Pere Virgili i la regidora de Cultura, Teresa Ferré, van pujar a l’escenari per lliurar a la Coral Verge de Berà una placa commemorativa del 30è aniversari. Finalment van bufar les espelmes del pastís, i es va convidar als assistents a un petit refrigeri per celebrar tots junts aquesta especial efemèride.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta