La iniciativa aporta, per segon any consecutiu, informació en temps real i disponible en set idiomes sobre la previsió de la qualitat sanitària de l’aigua de bany, la bandera de salvament i socorrisme, el temps, així com també avisos sobre possible presència de meduses.

Com a novetat permetrà una cerca avançada de les platges segons diferents variables. A més, s’han introduït dades meteorològiques i els nivells de risc de les platges per pluges.

També s’informa dels principals serveis dels que disposa la platja, nombroses fotografies, la seva localització en el mapa, consells i també la possibilitat de publicar avisos i incidències d’interès per als banyistes.

L’aplicació, desenvolupada l’any passat per l’Agència Catalana de l’Aigua, compta amb la col·laboració del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, Protecció Civil, la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, la Direcció General de Turisme, l’Institut de Ciències del Mar i els ajuntaments costaners catalans.

És una aplicació per mòbils, tot i que també és consultable a través del web de l’Agència, amb informació sobre 290 platges catalanes, 89 de Tarragona. Aquest aplicatiu aporta dades en temps real sobre la previsió de la qualitat de l’aigua, la bandera de salvament i socorrisme, el temps i la possible presència de meduses i la seva perillositat. Va dirigida a la ciutadania en general, al turisme i està disponible en 7 idiomes diferents.

A banda de la informació en temps real, també es poden consultar detalladament les característiques de les platges, dels possibles fenòmens naturals que es poden donar en el nostre litoral, així com també avisos de possibles incidències que es puguin registrar a la costa durant aquest estiu. Ofereix informació sobre la qualitat de l’aigua, amb quatre categories: excel·lent, bona, insuficient i precaució. A més, permet introduir missatges de Twitter. Enguany, com a novetat, introdueix dades meteorològiques i apareix el risc existent per pluges. També permet realitzar cerques avançades per tal de, per exemple, cercar quines platges tenen ara mateix bandera verda i dutxes per a minusvàlids.

PlatgesCat (que es pot descarregar o consultar a través del següent enllaç aca-web.gencat.cat/aca/platgescat/landing/ca/index.htm) és un aplicatiu mòbil gratuït, disponible per a telèfons intel·ligents amb sistemes operatius iOS i Android, i també es pot consultar en versió web a través dels dispositius mòbils o bé des de l’ordinador.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta