El candidat de Convergència i Unió, Pere Virgili, ha estat investit nou alcalde de Roda de Berà en el Ple de constitució del nou Consistori per a la legislatura 2015-19, celebrat aquest migdia a la sala de sessions de l’Ajuntament.

La sessió s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, formada per les dues edils electes de major i menor edat, Maria Teresa Ferré (CiU) i Laura Moya (PSC), respectivament, i la presència de la Secretària de la Corporació, Isabel Bobet, i de la Interventora, Núria Balmes. Seguidament els regidors electes, per ordre alfabètic, s’han acreditat davant de la mesa d’edat i han realitzat l’acte de jurament, en alguns casos, o promesa, en d’altres, del seu càrrec de regidor.

Un cop constituïda la nova Corporació s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde. S’ha presentat una única candidatura, la de Pere Virgili (CiU), i han renunciat a presentar-se la resta de caps de llista, Josep Antoni Benedicto (PSC), José Ibort (Ciutadans), Rafael Luna (PP-UPR) i Encarna Ramírez (ICV-EUiA), davant el desig de respectar la llista més votada a les passades eleccions i facilitar la governabilitat en benefici del poble.

El resultat de les votacions, un cop dipositat el vot de cada regidor dins de l’urna, ha estat de set vots en blanc i sis vots per a la candidatura de Pere Virgili. Atès que no s’ha obtingut la majoria absoluta de vots, ha quedat proclamat alcalde Pere Virgili. Amb aquests resultats, la llista més votada a les passades eleccions del 24 de maig, inicia govern en minoria, cercant pactes puntuals i el recolzament de la resta de formacions polítiques.

Seguidament, Pere Virgili ha promès el seu càrrec i ha recollit de mans de l’alcalde sortint, Pere Compte, ambdós clarament molt emocionats, el relleu, la vara de comandament, l’element que simbolitza l’Alcaldia.

En el seu primer discurs com a alcalde, Virgili ha donat les gràcies a tots els rodencs i rodenques que van anar a votar i a tots aquells que van dipositar la confiança en ells “era una aposta arriscada però ens n’hem sortit”. L’Alcalde ha agraït també als edils sortints de totes les formacions polítiques per la feina feta aquests quatre anys, i molt especialment als regidors de l’equip de Govern que no hi continuen “i que han hagut de deixar el seu càrrec per tal que d’altres entressin a formar part”, ha afirmat, “gràcies per la bona feina realitzada durant tota la legislatura”. S’ha dirigit també, de forma especial, a l’Alcalde sortint, Pere Compte, “gràcies pel camí que ens has ensenyat i ens ha portat fins aquí. Gràcies Pere”. Arribats a aquest punt tota la sala s’ha aixecat i ha aplaudit a Pere Compte, assegut a la primera filera, molt emocionat per les paraules i les mostres de recolzament i agraïment rebudes.

Per altra banda, Pere Virgili ha reiterat la seva voluntat de treballar conjuntament equip de Govern i oposició. “Hi ha molta feina a fer i hi estarem tots implicats”, ha afirmat, “teniu les portes obertes de l’Ajuntament, també físicament, atès que, com he comunicat als caps de llista, a partir de dilluns a la tarda podreu disposar d’un espai al Consistori com a grups polítics i s’iniciarà el treball conjunt amb les juntes de portaveus”, ha assegurat Virgili.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta