El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada va cloure ahir la seva vuitena edició, la qual ha tingut la interpretació com a eix central. Després de sis dies de festival i prop d’una vuitantena de treballs projectats, la decisió del Jurat va ser desvetllada en una gala presidida pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i presentada pel showman Guillem Albà.

La gala de cloenda de la vuitena edició del FIC-CAT va tornar a ser un èxit. Celebrada ahir a la tarda, al Casino Municipal, va aconseguir omplir, de nou, les prop de 400 butaques de l’emblemàtic recinte teatral.

Es posava així punt i final a sis dies de projeccions, sis dies en els quals el cinema en català ha estat el principal protagonista. Ahir el FIC-CAT va tancar les llums i va recollir la seva catifa vermella, per la qual durant aquests dies han passat nombroses cares conegudes del món del cinema català, per tal de començar a treballar en la novena edició.

De les 306 produccions presentades a concurs van ser escollides un total de 79 treballs, els quals, en diferents sessions, van ser projectats durant els dies de Festival. La decisió del Jurat, però, va ser un secret guardat sota clau fins la gala de cloenda d'ahir, quan van ser desvetllats els noms dels guanyadors de cada categoria. El Jurat de la selecció oficial d’aquesta edició ha estat format per l'actriu Montserrat Carulla, presidenta d'honor; pel músic Joan Reig ;per Agustí Villaronga, director de cinema; per Albert Solé, periodista, guionista, productor i director de cinema; per Mar Ulldemolins i Marta Marco, actrius, i per Pere Ponce, actor. Pel que fa a la categoria Jove 48 hores, la qual disposa d’un Jurat propi per directors d'altres festivals de cinema, el Jurat ha estat conformat per Josep Arbiol, de la MICE Mostra Internacional de Cinema Educatiu del País Valencià; per Agustí Argelich, de FILMETS, Badalona Film Festival; per Carlos R. Ríos, D'A Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona; i per Ignasi Valentí, programador del Festival de Cinema de Girona. Tots ells van ser-hi presents ahir durant la gala, i van participar fent lliurament dels diversos premis.

L’acte també va comptar amb l’assistència de coneguts actors, actrius, directors, directores, productors, i autoritats i personalitats del món del cinema i la cultura. Entre elles, Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català; i Judit Colell, sots-presidenta de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, entre d’altres.

La gala va ser presidida pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i va comptar amb la presència de nombroses autoritats entre elles l’alcalde electe de Roda de Berà i actual primer tinent d’alcalde, Pere Virgili; Rafael Luna, diputat al Parlament de Catalunya; Joaquim Nin, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona; Jordi Agràs, director dels serveis territorials de Cultura a Tarragona; Joan Plana, coordinador territorial de Joventut a Tarragona; dels regidors de l’equip de Govern Municipal Llorenç Miró, Isabel Mondéjar i Cèlia Treserres; de José Ibort, regidor, així com de diversos regidors electes, els qui prendran possessió del seu càrrec el proper dissabte, 13 de juny.

L’actor i showman Guillem Albà va tornar a ser, per tercer any, -no consecutiu atès que la cloenda de l’edició passada va ser presentada per Quim Masferrer-, el presentador i conductor de la gala, qui, amb un guió ple de gags, i buscant en tot moment la implicació del públic, va fer riure i passar una gran estona a tots els presents.

La gala es va iniciar amb els parlaments d’Antonio Barrero, director; de Pere Virgili, alcalde electe i actual primer tinent d’alcalde; i del Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell.

La gran triomfadora va ser 'El camí més llarg per tornar a casa', de Sergi Pérez, escollida millor llargmetratge d’aquesta edició del Festival. El seu actor protagonista, Borja Espinosa, va aconseguir, a més, el premi a la millor interpretació.

Palmarès

Premi Joves 48 hores: “Landscape”, de Germán Machi i Román Aixandri.

Premi a la millor producció de les comarques tarragonines: “Mar de fons”, d’Ariadna Rodríguez, de Sant Carles de la Ràpita.

Premi a la millor producció d’un centre educatiu: “Cthulhu”, de l'alumnat de Batxillerat de l’Institut Baix Penedès del Vendrell.

Menció especial del Jurat a la millor interpretació col·lectiva d’un centre educatiu: “Carme’s Àngels contra l’imperi de la caca de colom”, de l’alumnat de primària de l’Escola Santa Teresa de València.

Premi al millor videoclip: “El teu llit”, de Guillem Roma.

Premi al millor documental: “El diari de Mònica”, de Priscilla Aguirre i Alejandra Zolezzi. Màster en Documental Creatiu de la UAB i TVC.

Premi al millor curtmetratge: “Caradecavall”, de Marc Martínez.

Premi al millor llargmetratge: “El camí més llarg per tornar a casa”, de Sergi Pérez.

Premi a la millor interpretació: a Borja Espinosa, per "El camí més llarg per tornar a casa", de Sergi Pérez.

Menció especial del Jurat a la millor interpretació a Ariadna Gil per una interpretació arriscada en una producció valenta com és el llargmetratge “L’altra frontera”, d’André Cruz Shiraiwa.

Premi del públic al llargmetratge “Rastres de sàndal”, de Maria Ripoll.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta