De tot Catalunya tan sols vuit ajuntaments, entre ells el de Roda de Berà, compten amb el certificat EMAS en reconeixement del seu sistema de gestió ambiental a les platges.

L’Ajuntament de Roda de Berà va recollir ahir el certificat commemoratiu ‘Bronze EMAS’, en ser una de les organitzacions del registre europeu d’ecogestió i ecoauditoria EMAS amb més de 5 anys d’antiguitat. Van ser premiades, també, les organitzacions amb més de 10 i 15 anys, amb els certificats ‘Plata’ i ‘Or’, respectivament.

La Direcció General de Qualitat Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat va lliurar, en un acte oficial celebrat a Barcelona, aquest reconeixement, que premia la qualitat de la gestió ambiental de les platges de Roda de Berà –Platja Llarga, Platja Punta d’en Guineu, Platja Pellisseta, Platja Costa Daurada, Passeig Marítim i Camí de Ronda. L’acte va ser presidit per Hugo-Maria Schally, Head of Eco-Innovation and Circular Economy, de la Comissió Europea, i va comptar amb la presència de Josep M. Marco, regidor de Medi Ambient i Platges, i de la tècnica responsable de l’àrea, Teresa Elías.

L’Ajuntament de Roda de Berà es troba entre els vuit consistoris catalans registrats amb el certificat EMAS per la gestió de les seves platges. A més, si realitzem la comparativa, tan sols cinc tenen un número de registre inferior al de Roda de Berà (ES-CAT-000286), és a dir, només cinc tenen una antiguitat major amb aquest certificat europeu.

L’EMAS esdevé la distinció més prestigiosa que la Unió Europea atorga. És el sistema de gestió i auditoria ambiental, una eina per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, gestionar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental.

Les platges de Roda de Berà van obtenir per primer cop el certificat de qualitat EMAS el 23 de gener de 2009. Aquest es va sumar a la certificació internacional ISO 14001 de gestió ambiental que el consistori va rebre al 2007 i que continua mantenint, i a les dues Banderes Blaves, per a les platges Llarga i Costa Daurada.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta