L’Ajuntament posarà en marxa aquesta nova instal·lació el proper dijous, 28 de maig, creada gràcies a una subvenció atorgada per la Diputació de Tarragona.

La gent gran de Roda de Berà disposarà, a partir del proper dijous, d’un nou espai de trobada, un equipament públic dissenyat per millorar i mantenir el seu estat físic.

Ubicat al passeig Rafael Ciuró, a pocs metres del centre de dia ‘Marinada’ i del casal de jubilats i pensionistes, permetrà exercitar qualitats físiques bàsiques com la forma, la flexibilitat, la resistència, l’equilibri o la coordinació, components vitals de la condició física relacionats amb la salut i la qualitat de vida.

Les persones grans trobaran en aquest parc de salut deu aparells diferents, tenint en compte la capacitat física i les parts del cos que seran treballades, com els discos cognitius, els cargols de dits i el tirador, l’aparell de textures i pinces, el d’obertures d’altura alta, els pedals de mans, la barra de mitja alçada, l’escala de dits, la barra corba, el laberint, el banc amb pedals, el pont de llistons mòbils, els rodets, el seient mòbil, l’escala d’esglaons o els rodets verticals. Cada exercici està acompanyat per un panell informatiu que descriu els passos a seguir per executar-lo amb correcció.

L’objectiu és fomentar l’envelliment actiu, promoure les relacions socials i l’autonomia personal de la vida diària de la gent gran, en un entorn urbà, obert, accessible i d’ús gratuït.

Per a la posada en marxa oficial, el proper dijous 28 de maig, a les 11 del matí, s’efectuarà una demostració del funcionament dels diferents aparells i tres classes formatives per crear les taules d’exercicis més apropiades.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta