L’Associació de Comerciants i Restauradors torna a engegar ‘roda per Roda’, entre el 16 i el 31 de maig.

Les persones que completin la ruta i tastin les onze tapes participants aconseguiran un premi directe, una samarreta commemorativa, i optaran al sorteig de diversos premis.

Després de l’èxit assolit en la seva primera edició, superant totes les expectatives amb més de sis mil tapes servides, l’associació de Comerciants i Restauradors, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roda de Berà, ha decidit tornar a engegar la iniciativa. Onze són les tapes dissenyades en exclusiva per aquesta edició de la ruta pels establiments participants; diferents i originals elaboracions per descobrir, degustar i puntuar.

El tret de sortida de la ruta ‘roda per Roda’ es donarà el proper dissabte, 16 de maig, i s’allargarà fins el diumenge 31. En aquesta ocasió prendran part un total d’onze establiments, cinc menys que a la primera edició. D’aquests, nou estan ubicats al nucli urbà, i tan sols dos a la zona costanera.

Entre les propostes trobem tapes molt creatives com la crepe farcida de brandada de bacallà amb una suau salsa tàrtara, del restaurant Cal Isidro, establiment guanyador l’any passat del premi “la tapa d’or”, en ser la seva la millor tapa de la primera edició, segons les valoracions dels participants. Altres de les elaborades creacions són el tatín de patata i bacó amb galeta de parmesà de la Bodega de Cal Chus; el risotto de verdures en gotet de carbassó acompanyat de xampinyó farcit d’ibèric, del Bar Trenta-Vuit; la lionesa de brandada de bacallà, mesclum d’enciams, favetes baby, olivada, vinagre de gerd i salsa romesco, del Forn Pastisseria Queralt; la sardina fumada de Cambrils sobre tosta de Carasau amb sofregit de cítrics i pebre rosa, de Shisha l’Out; o la deconstrucció de musaka de vedella, de El Refugi.

El preu no varia respecte a la primera edició, i la beguda més la tapa tindran un preu de 2,50 euros. A diferència de l’any passat, però, en la que un quinto havia d’acompanyar la tapa, enguany cada establiment podrà decidir quin tipus de beguda serveix, ja sigui un quinto, una copa de vi, un refresc o aigua, tot i que serà obligatori servir una beguda sense alcohol si el client així ho demana.

La iniciativa, segons assegura Cèlia Treserres, presidenta de l’entitat, pretén promocionar l’oferta de restauració disponible al municipi alhora que s’ofereix una activitat diferent que uneixi establiments del nucli urbà i de la zona de platja en un mateix esdeveniment. L’objectiu d’enguany serà incrementar el nombre de tapes servides l’any passat, i superar la xifra del total de persones que van completar la primera ruta, 116.

Qui ho aconsegueixi, tot aquell que finalitzi la ruta amb la cartilla de participació segellada per tots els establiments i el qüestionari de puntuació de les tapes omplert, aconseguirà un premi directe, una samarreta commemorativa de l’edició, la qual es podrà recollir, lliurant la cartilla, en un dels punts habilitats per a tal efecte, al Bar Trenta-Vuit, a la zona del nucli urbà, o bé al Restaurant Cal Isidro, pel que fa a la zona costanera. A més, entrarà en el sorteig de tres premis, el primer dels quals serà un viatge a Donostia per a dues persones que inclou el viatge en tren d’anada i tornada més dues nits en un hotel de quatre estrelles. El segon premi serà un rellotge de la marca Guess per a home o dona, valorat en 200 euros, cortesia de Miralles Joiers, patrocinador de la ruta de tapes; i 80 euros en vals d’un euro per gastar en qualsevol dels comerços associats a l’entitat, per al guanyador del tercer premi.

El sorteig se celebrarà el dia 10 de juny, en directe, a Roda de Berà Ràdio.

Establiments participants:

  • On és Wally? – Delícies de ministre.
  • Bar Trenta-Vuit – Risotto de verdures en gotet de carbassó acompanyat de xampinyó farcit d’ibèric.
  • Forn Pastisseria Queralt – Lionesa de brandada de bacallà, mesclum d’enciams, favetes baby, olivada, vinagre de gerd i salsa romesco.
  • Bar Curro – Matallops de bacallà.
  • RH bar – Capritx mediterrani.
  • El Refugi de Roda – Deconstrucció de musaka de vedella.
  • La Bodega de Cal Chus – Tatín de patata i bacó amb galeta de parmesà.
  • Shisha L’Out – Sardina fumada de Cambrils sobre tosta de Carasau amb sofregit de cítrics i pebre rosa.
  • Restaurant Cal Isidro – Crepe farcida de brandada de bacallà amb una suau salsa tàrtara.
  • Tennis Barà – Botifarra negra amb formatge de cabra i ceba caramel·litzada.
  • Bar Las Palmeras – Entranya de vedella sobre torrada de pa de vidre amb tomàquet caramel·litzat i ceba lila deshidratada.

Fes clic per descarregar el díptic en .pdf

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta