canlenfrdeitrues

Notícies

Ahir es va celebrar arreu del país la Diada de Sant Jordi. Roda de Berà es va engalanar amb senyeres, llibres i roses per gaudir d’aquesta diada tan especial, en la que l’amor i la cultura són els protagonistes.

La plaça de la Sardana va tornar a ser, un any més, el centre neuràlgic de la festivitat. La biblioteca municipal va convertir la seva tradicional paradeta d’intercanvi de llibres en un esdeveniment solidari per tal de recollir aliments i productes per al Punt de Distribució d’Aliments. La iniciativa, amb el lema ‘1 aliment x 1 llibre”, va esdevenir tot un èxit i es van recaptar aliments molt necessaris per al servei com són llet (134 litres), llegums seques i en conserva (15 quilos), pasta alimentària (37 quilos), sucre (11 quilos), arròs (39 quilos), tonyina (63 llaunes), potitos (26 pots), cereals infantils (9 capses), brics de brou (14 litres), oli (11 litres), galetes (54 paquets), entre d’altres aliments com olives, fruita en almívar, farina, sal, sucs o tomàquet. Pel que fa als productes d’higiene personal i de la llar també es van recaptar sabó de bany o pasta i sabó de bany, entre d’altres.

L’activitat va tenir el recolzament de grans i petits, que es van apropar a la paradeta per canviar un aliment per algun dels llibres de segona mà disponibles, entre ells els regidors de l’equip de Govern, Cèlia Treserres, edil responsable de l’àrea d’Acció Social, i de Llorenç Miró, regidor de Cultura.

La biblioteca, a més, va dissenyar un divertit photocall amb el qual molts dels qui es van apropar a la paradeta es van fer una foto caracteritzats de Sant Jordi o de princesa.

Roda de Berà Ràdio, amb el seu magazine diari ‘A Mig Matí’, dirigit i presentat per Sònia Camí, va oferir en directe un programa especial de Sant Jordi. Des de les deu del matí fins la una de la tarda van passar per l’estudi mòbil de l’emissora nombroses autoritats locals, entre elles l’alcalde Pere Compte, els membres de l’equip de Govern Pere Virgili, Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar i Llorenç Miró; el diputat al Parlament de Catalunya i veí de Roda, Rafael Luna; o el regidor José Ibort. Van participar, també, llegint un poema o bé recomanant un llibre alguns presidents i membres d’associacions locals, molts col·laboradors de l’emissora i veïns de Roda, així com els alumnes dels centres escolars del municipi, de les escoles El Cucurull i Salvador Espriu, i de l’Institut Roda de Barà. Els petits van llegir poemes escrits per ells mateixos o bé d’autors reconeguts. Per altra banda, els alumnes de l’institut van recitar poemes de Roser Guasch, autora del poemari ‘Platja llarga’ i professora del centre.

L’Associació de Comerciants i Restauradors de Roda de Berà va celebrar, a les dotze del migdia, el sorteig de la campanya comercial engegada per Sant Jordi. Quatre mans innocents, acompanyats per Cèlia Treserres, presidenta de l’entitat i regidora de Comerç de l’Ajuntament, van treure quatre butlletes de l’urna ubicada a l’estudi mòbil de l’emissora. Els guanyadors d’un dels lots d’un llibre i una rosa sortejats van ser Manuel Moya, Luis González, Ma. Isabel Hortelano i Teresa Perrella.

Pel que fa a les llibreries del municipi, tant la Papereria Cèlia, a la plaça Catalunya, com la Papereria Anna, al carrer Sant Isidre, van muntar una paradeta amb la qual van vendre llibres i roses.

Per al seva banda, l’escola El Cucurull va vendre llibres, roses, punts de llibre i CD’s de l’escola per recaptar fons pel viatge de fi de curs, i l’escola Salvador Espriu també va posar una paradeta de venda de llibres i roses a l’escola.

L’Institut va celebrar una festa de Sant Jordi amb música, lectura de poemes i teatre al Casino Municipal, d’11.30 a 13.30 hores. A més, els alumnes de primer curs van viure la visita de l’escriptora Marisol Ortiz, coneguda pels seus comptes i novel·les de gènere històric. Una de les seves obres, ‘La canción de Shao Li’, ha estat la novel·la que l’alumnat ha llegit recentment, en el marc de l’assignatura de llengua castellana, la qual ha gaudit d’una gran acceptació. Al respecte d’aquesta obra i d’altres aspectes de la seva carrera professional van poder conversar ahir amb l’autora, qui abans de finalitzar, va signar llibres.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.