La regidoria de Medi Ambient ha posat en marxa una nova campanya de conscienciació per tal de sensibilitzar la població sobre la tinença responsable d’animals de companyia.

Els principals objectius són informar als propietaris de gossos, gats i fures sobre l’existència del cens municipal d’animals de companyia, els seus avantatges i fomentar el censat. A més se’ls informarà sobre l’obligatorietat d’identificar-los electrònicament mitjançant la implantació d’un microxip homologat.

Per altra banda també es pretén sensibilitzar als veïns de Roda de Berà sobre la importància de mantenir net l’entorn del municipi en relació a la tinença responsable d’animals domèstics i, concretament, de la necessitat de recollir els excrements dels gossos que generen a les vies públiques al treure’ls a passejar.

Els tècnics del departament els informaran sobre l’obligació dels propietaris de censar els animals de companyia a l’Ajuntament abans dels tres mesos d’edat de l’animal o bé trenta dies després de la seva adquisició. Abans de la seva inscripció, un veterinari haurà d’haver identificat l’animal amb un microxip.

La campanya de sensibilització inclou el lliurament d’informació útil sobre les obligacions dels propietaris i d’un obsequi, un dispensador de bosses en forma d’osset per recollir els excrements dels animals per a totes aquelles persones que vagin a l’Ajuntament a censar al seu animal de companyia. Amb aquesta iniciativa es vol animar als propietaris a censar als seus animals així com promoure la recollida de les seves defecacions.

Les persones que vulguin inscriure la seva mascota hauran de dirigir-se a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. La documentació que cal presentar és el model de comunicació, la documentació acreditativa de l’animal de companyia, la cartilla veterinària i el DNI del titular de l’animal. El cost del tràmit és de 5 euros.

L’Ajuntament facilitarà una placa identificativa del cens així com una tarja on hi figuraran les dades de l’animal i del propietari.

Per altra banda, l’equip de Govern ha projectat una nova zona d’esbarjo controlada per a gossos, un espai que s’habilitarà a la zona verda que es troba entre el carrer Pontferrada i el carrer Montsant, a l’alçada de l’avinguda Reina Fabiola.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta