Una nova edició dels Tres Tombs, la tretzena, va desfilar ahir diumenge pels principals carrers del nucli urbà de Roda de Berà, en un matí en que el sol i les bones temperatures van acompanyar als centenars d’assistents.

La festa es va iniciar a les nou del matí a les pistes Nou Roda amb un esmorzar popular típic de la pagesia catalana amb pa, vi, cansalada, botifarra, arengada, fruits secs i carn.

Al voltant de les dotze els participants es van concentrar a l’avinguda Fèlix Martorell per tal de donar el tret de sortida als Tres Tombs.

Obria el seguici el grup de percussió ‘Petafort’, de Santa Oliva, seguits per la imatge de Sant Antoni Abat, que, com ja és tradició, anava sobre l’antic trill de cilindres, propietat del president dels Tres Tombs, Jesús Martínez. A continuació, les portadores del pendó amb la bandera dels Tres Tombs, Clàudia Brugnani, al centre, i Lara Donoso i Iratxe García a ambdós costats, les tres membres de la Hípica de Roda de Berà.

Seguidament va passejar el gruix de carros, amb un total de vuit, de pagès, elegants carruatges de passeig i carros d'arriers, i prop d’una cinquantena de cavalls de munta, vinguts de Bonastre, Tortosa, El Vendrell, Constantí, Valls, a més dels participants locals de la Hípica Roda de Berà, nascuda ara fa tres anys.

La baixa participació d’enguany, si la comparem amb la d’altres edicions, es va deure a la coincidència amb altres dos festivitats dels Tres Tombs celebrades ahir, a La Selva del Camp i a Banyeres del Penedès.

En finalitzar les tres voltes, tots els participants van passar per la plaça de l’Ajuntament on els regidors de l’equip de Govern Municipal, Pere Virgili, Cèlia Treserres i Isabel Mondéjar, van fer-les-hi lliurament d’una ampolla de vi commemorativa de l’esdeveniment.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta