L’equip de Govern Municipal torna a posar en marxa una nova línia d’ajuda a les empreses que contractin rodencs i rodenques desocupats que hagin exhaurit la prestació per desocupació o que no tinguin dret al subsidi.

El Consistori fa una crida a totes aquelles empreses o autònoms que vulguin o necessitin augmentar la seva plantilla durant aquest any.

La partida al pressupost de 2015 destinada al Foment del Treball s’ha doblat, fins els 120.000 euros.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest migdia, de forma inicial i per unanimitat, les bases reguladores de les subvencions a empreses per a la contractació de persones desocupades en el marc del foment de l’ocupació.

L’equip de Govern Municipal, sensible a la situació de crisi actual i amb l’objectiu d’ajudar a les famílies de Roda de Berà i alhora a les empreses, va engegar al 2014 aquesta iniciativa pionera a la demarcació. Els objectius prioritaris són la reducció de l’atur i el suport a les persones pertanyents als col•lectius socials més vulnerables, i incentivar la contractació de nous treballadors donant suport al teixit empresarial del municipi.

La primera convocatòria, la qual va tenir una gran acollida, va donar feina a 17 persones. Per aquest motiu, en els pressupostos de 2015 es va doblar la partida destinada al foment de l’ocupació, amb 120.000 euros.

Podran participar empreses i/o autònoms que tinguin un centre de treball en el qual sigui viable una contractació d’un resident a Roda de Berà, sense importar el sector al qual hi pertanyen. L’equip de Govern fa una crida a totes les empreses que necessitin ampliar la seva plantilla per tal que puguin beneficiar-se d’aquestes subvencions.

El Consistori subvencionarà un 50% dels costos totals del contracte, inclòs el salari brut, el prorrateig de les pagues extraordinàries i la seguretat social del treballador. La durada mínima dels contractes serà de tres mesos i hauran de ser d’una jornada igual o superior al 50% de la establerta pel conveni de l’empresa com a jornada completa. El salari brut màxim a subvencionar, inclòs el prorrateig de les pagues extraordinàries, serà de 950 euros.

El consistori abonarà la subvenció a les empreses que participin en la convocatòria en tres períodes. El primer 35% en el moment de la presentació del contracte signat i l’alta a la Seguretat Social. Altre 35% en el decurs del 50% del contracte, i el 30% restant un cop presentada i acceptada la justificació total. La subvenció màxima que es podrà atorgar a una empresa serà de 25.000 euros per convocatòria.

Les persones contractades hauran d’estar registrades a la Borsa de Treball Municipal, i a l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupats i han d’haver exhaurit la prestació per desocupació i no tenir dret a subsidi d’atur o haver esgotat aquest subsidi en el moment de la presentació de l’oferta a excepció dels beneficiaris d’una Renda Activa de Inserció (RAI), una Renda Mínima de Inserció (RMI) i del programa Prepara’t que seran beneficiaris d’aquesta subvenció. Tindran preferència les persones que pertanyin a famílies on tots els seus membres hagin exhaurit la prestació per desocupació o el subsidi d’atur, les persones majors de 45 anys, les dones, els joves de 16 a 25 anys, així com les persones amb una discapacitat del 33% o superior.

Els treballadors rebran una formació obligatòria de deu hores a càrrec de l’Ajuntament, dins de l’horari laboral, sobre diversos temes a escollir, entre ells habilitats socials per a la cerca de feina, com crear un negoci propi, cerca de feina per Internet, manipulació d’aliments, o altres cursos promoguts per l’Escola d’Adults Municipal ‘Mediterrani’. Per altra banda, l’empresa haurà de proveir al treballador de la formació bàsica en prevenció de riscos laborals i primers auxilis corresponent al seu lloc de treball.

Les ofertes de treball es gestionaran preferentment mitjançant la Borsa de Treball Municipal, qui s’encarregarà de publicar les ofertes rebudes entre els inscrits com a demandants d’ocupació al SOC i a la pròpia base de la borsa municipal, així com de publicar anuncis a la plana web municipal i a altres mitjans locals.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta