Amb 46 produccions més, el festival registra així un considerable increment respecte a la passada edició.

Un cop finalitzat el període d’inscripcions per participar en el FIC-CAT 2015, que tindrà lloc del 2 al 7 de juny a Roda de Berà, s’han rebut un total de 306 produccions -superant de forma considerable les inscripcions de la passada edició- repartides entre totes les categories: 40 llargmetratges, 96 curtmetratges, 75 documentals, 51 centres educatius i 44 videoclips.

El 80% de les obres procedeixen de Catalunya, la resta prové de l’Estat espanyol, Andorra, França, Itàlia, Escòcia, Finlàndia i Argentina. De totes les produccions, 70 són de la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre.
Les més properes venen de Tarragona, Calafell, Llorenç del Penedès, El Vendrell i una producció de Roda de Berà.

Les temàtiques predominants són drames socials, comèdies urbanes, relats històrics, musicals, terror i ciència ficció, així com documentals sobre territoris i persones, situacions de marginalitat i pobresa, situación política actual de Catalunya i superació de traumes personals i col·lectius, entre d’altres.

De totes les produccions rebudes, el comitè organitzador, després de fer un exhaustiu visionat de tots els treballs, determinarà les obres seleccionades per a concurs. La selecció es farà pública el 25 d’abril i el Jurat serà l’encarregat de decidir els treballs guanyadors, que no es donaran a conèixer fins el dia de la gala de cloenda, diumenge 7 de juny.

El Jurat de la selecció oficial està format per l’actriu Montserrat Carulla, presidenta d’honor; Joan Reig, músic; Agustí Villaronga, director de cinema; Albert Solé, periodista, guionista, productor i director de cinema; Mar Ulldemolins i Marta Marco, actrius, i Pere Ponce, actor.

La categoria Jove 48 hores disposa d’un Jurat propi format per directors d’altres festivals de cinema, com Josep Arbiol, de la MICE Mostra Internacional de Cinema Educatiu del País Valencià; Agustí Argelich, de FILMETS, Badalona Film Festival; Carlos R. Ríos, D’A Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona; i Ignasi Valentí, programador del Festival de Cinema de Girona.

La nota festiva i musical del FIC-CAT anirà a càrrec del grup altafullenc Satèl·lit, el qual oferirà un concert en directe presentant el seu disc Aeroports. Tindrà lloc el dissabte 6 de juny, a ¼ d’1 de la nit, al Pati del Casal Les Monges, on s’oferirà un ressopó gratuït per a tots els assistents.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta