Sardanistes d’arreu de Catalunya, provinents d’una trentena de municipis diferents, es van donar cita ahir, dilluns de Pasqua, a l’ermita de la Mare de Déu de Berà per gaudir de la 26a edició del tradicional aplec de Sardanes de Roda de Berà. El sol va acompanyar durant tota la jornada, i l’escenari, un dels paratges més bells on se celebren els diferents aplecs, van fer que els amants d’aquesta dansa gaudissin d’una magnífica diada, tot plegat marinat amb mona, moscatell i bona companyia.

La cita, organitzada pel Grup Sardanista de Roda de Berà, es va iniciar a dos quarts d’onze del matí amb l’ofici solemne en honor a la Mare de Déu de Berà. Seguidament, es va donar inici a l’aplec, considerat de primera categoria. Com cada any va comptar amb dues de les millors cobles, Marinada i Ciutat de Cornellà. Ambdues es van anar alternant per interpretar quinze peces de set tirades en el programa del matí, i altres quinze en el de la tarda.

El programa va incloure, a més, dues peces interpretades per les dues cobles alhora, ambdues obres de Josep M. Guitart i Oliver. La primera d’elles, “El Josep de l’Ermita”, va ser estrenada ara fa un any en el marc de la commemoració del 25è aniversari de l’entitat, dedicada a un dels socis més antics de la mateixa, Josep Martorell.

Com es tradició una de les sardanes del programa de la tarda, “Tere gentil”, de Ricard Viladesau, va ser interpretada per al concurs de colles improvisades, el qual enguany va comptar amb una participació de sis colles. Per berenar es va oferir mona de Pasqua i moscatell per a tothom.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta