El centre de dia per a la gent gran ‘Marinada’ va celebrar, el proppassat 21 de març, el primer aniversari.

L’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats, entre elles Anna Vendrell, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família; dels regidors de l’equip de Govern Municipal, Cèlia Treserres, Llorenç Miró, Josep M. Marco i Frederic Royuela; del regidor José Ibort; de Jordi Llopart, alcalde de Creixell; entre d’altres personalitats com Assumpció Castellví, responsable de la sectorial d’Igualtat i Dret Civil de la Federació de Tarragona; de Mar Vázquez, secretària del Moviment Social i d’Igualtat de l’UGT del Camp de Tarragona i delegada territorial del Baix Penedès; o del director del centre de dia ‘Com a casa’ de Calafell, Iker Gullón.

Els protagonistes de la vetllada van ser, però, els usuaris del centre. La seva gerent, Jerusalén Torra, va presentar un recull de fotografies del primer any de vida del servei, dels diversos tallers organitzats, sortides i activitats realitzades al centre.

El centre de dia ‘Marinada’

El servei d’atenció diürna especialitzada va obrir les seves portes al carrer Marinada, sobre la Llar de Jubilats i Pensionistes, el 4 de novembre de 2013. Amb una superfície de més de 350 metres quadrats disposa d’una sala gran polivalent, vestuaris pels usuaris, control de la medicació, infermeria i arxiu d’expedients assistencials, una dutxa geriàtrica, una cuina, espais per als cuidadors, fisioteràpia, serveis higiènics, servei de podologia, un despatx, entre d’altres.

Segons els ratis establers i les dimensions del centre, el nombre màxim d’usuaris del centre de dia és de 20 persones, fet pel qual, segons assegura Jerusalén Torra, “el tracte és molt familiar i únic, valorem la individualitat de cada usuari”.

Ofereix 12 hores d’atenció diürna. Els usuaris poden accedir al centre a partir de les vuit del matí i romanen fins les vuit del vespre. D’acord a les necessitats individuals de cada usuari, l’horari pot ser personalitzat i flexible.

Els serveis de caràcter bàsic que ofereix són l’acolliment i convivència, la manutenció de l’usuari, l’atenció personal en les activitats de la vida diària, la higiene personal, la readaptació funcional i fisioteràpia -amb activitats com gerontogimnàsia, rehabilitació funcional o tallers de memòria-, la recuperació dels hàbits d’autonomia, la dinamització sociocultural i activitats de lleure –com activitats de cine fòrum, concursos, xerrades, excursions, jocs de taula o manualitats-, el suport personal, social i familiar, i el seguiment i la prevenció de la salut. Totes les activitats van ser planificades amb la finalitat d’intentar millorar la qualitat de vida i l’autonomia dels usuaris.

Com a serveis opcionals el centre ofereix suport psicològic individual o familiar, podologia, transport al centre i transport adaptat, zona de lectura, informació als familiars i reunions periòdiques amb ells, perruqueria i barberia, tallers específics de formació i xerrades puntuals a càrrec de professionals externs.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta