Ahir a la tarda, a partir de dos quarts de vuit, l’equip de Govern Municipal va posar en marxa de forma oficial el servei d’Hotel d’Entitats.

L’acte va comptar amb la presència de nombroses autoritats, els regidors de l’equip de Govern, Pere Virgili, Cèlia Treserres, Isabel Mondéjar i Llorenç Miró; els regidors a l’oposició Pepe Ibort, Alberto Alcaraz i Eduardo López; de presidents d’associacions i entitats locals i de molts veïns de Roda.

Llorenç Miró va ser el primer en dirigir unes paraules als presents i va explicar el procés de posada en marxa del servei. Per la seva part, Pere Virgili, disculpant l’absència de l’alcalde, Pere Compte, va parlar al respecte del funcionament de l’Hotel d’Entitats. Virgili va destacar que tal i com fa unes dècades l’històric edifici havia acollit l’antiga Casa de la Vil·la “hem de tornar a fer que tingui nom i cognoms, Hotel d’Entitats, i que les associacions en feu ús aquí de tot el que necessiteu”. Seguidament els presents van fer una visita a les instal·lacions.

Després de la inauguració de la rehabilitació de l’edifici fa quatre anys, arran d’una subvenció del Pla d’Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona, l’espai havia estat tancat i tan sols s’havia utilitzat per a la celebració d’algun acte puntual. Segons va explicar Llorenç Miró “han estat molts els esforços que l’Ajuntament ha realitzat per posar en marxa el servei, atès que les circumstàncies anaven marcant, al llarg del temps, unes altres prioritats”.

Va ser al desembre passat quan el Ple de l’Ajuntament va aprovar les dues eines principals del projecte. Per una banda el Reglament Regulador del registre municipal d’entitats i associacions, i per l’altra el Reglament d’ús intern de l’Hotel d’Entitats, a fi de portar un control més exhaustiu i un registre complert de les associacions i entitats de Roda de Berà en actiu, i de crear un “manual d’ús” del servei, on es recullen els objectius i els mitjans que es posen a disposició de les entitats.

D’aquesta forma l’interior de l’immoble ha estat adequat en els últims mesos per tal de potenciar-lo dins la xarxa d’equipaments municipals i oferir a les entitats i associacions un lloc on poder reunir-se, celebrar conferències i exposicions.

L’edifici, amb una superfície de 308 metres quadrats, consta de tres plantes, amb una sala polivalent a la planta baixa i diversos despatxos a la primera i segona planta, els quals no tindran clau per propiciar espais comuns i participatius.

L'Hotel oferirà servei de 9 a 14 hores i de 17 a 22 hores. Dins d'aquest horari hi haurà una persona amb funcions d'administrativa i conserge, Mercè Navarro, qui ahir va ser presentada davant els presidents i membres de les entitats presents. Gestionarà l’ocupació tant dels espais de reunió i treball, la sala de reunions polivalent, i l'antic local del centre cultural Aires del Sur, ubicat a l’avinguda de l’Avenc, lloc on es realitzaran totes les activitats esportives i grupals que ofereixen les entitats.

Per altra banda, la sala de reunions polivalent s'ha habilitat per exposicions temporals i té una seixantena de cadires disponibles. A les parets de l'Hotel d’Entitats s'hi exposaran, a més, obres pictòriques de la col·lecció recollida al Centre Cívic la Roca Foradada. Les entitats i associacions tindran al seu servei accés a Internet via WIFI i un ordinador d'ús comú també amb connexió a Internet, així com un servei d'impressió.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta