Avui, a partir de dos quarts de vuit de la tarda, l’equip de Govern Municipal posarà en marxa oficialment el servei d’Hotel d’Entitats.

Arran d’una subvenció del Pla d’Actuació Municipal de la Diputació de Tarragona, l’antic ajuntament, situat al carrer Mossèn David Pujol, va ser rehabilitat fa uns anys. L’interior de l’immoble, però, ha estat adequat recentment per tal de potenciar-lo dins la xarxa d’equipaments municipals i oferir a les entitats i associacions municipals un lloc on poder reunir-se, celebrar conferències i exposicions.

L'Hotel oferirà servei de les 9 a les 14 hores i de les 17 a les 22 hores. Dins d'aquest horari hi haurà una persona amb funcions d'administratiu i conserge, que gestionarà la ocupació tant dels espais de reunió i treball, la sala de reunions polivalent, i l'antic local del centre cultural Aires del Sur, ubicat a l’avinguda de l’Avenc, lloc on es realitzaran totes les activitats esportives i grupals que ofereixen les entitats.
Aquesta mateixa persona gestionarà, també, les claus d'accés als espais que utilitzin les associacions.

L’edifici, amb una superfície de 308 metres quadrats, consta de tres plantes. Per altra banda, la sala de reunions polivalent s'habilitarà per exposicions temporals i tindrà una seixantena de cadires disponibles. A les parets de l'Hotel d’Entitats s'hi exposaran, a més, obres pictòriques de la col·lecció recollida al Centre Cívic la Roca Foradada. Les entitats i associacions tindran al seu servei accés a Internet via WIFI i un ordinador d'ús comú també amb connexió a Internet, així com un servei d'impressió.

Reglament Regulador del registre municipal d’entitats i associacions

A fi de portar un control més exhaustiu i un registre complert de les associacions i entitats de Roda de Berà en actiu, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat desembre el reglament regulador del registre municipal d’entitats i associacions del municipi de Roda de Berà, i per altra banda el Reglament d’Ús Intern de l’Hotel d’Entitats.

El primer, dotarà a l’Ajuntament d’informació fiable sobre el número d’entitats que actuen el l’àmbit del municipi, la seva tipologia, el número de socis i altres dades que li permetin tenir una imatge fidel de la realitat associativa. La inscripció en el registre comportarà per a les entitats i associacions el reconeixement d’un seguit d’avantatges i drets com ara rebre subvencions, utilitzar les instal·lacions municipals, l’accés a tit el material logístic públic, rebre informació de l’Ajuntament, divulgar les seves activitats mitjançant els mitjans de comunicació i informació municipal, o formar part d’òrgans participatius municipals.

Contribuirà a millorar els canals d’informació ciutadana; a establir polítiques de promoció i foment del teixit associatiu i social; a redistribuir equitativament els ajuts i les subvencions dels programes de foment municipals; i a facilitar la tasca i la millora del funcionament de les entitats possibilitant-los eines i posant a la seva disposició la xarxa d’equipaments culturals, socials i esportius, i els serveis d’informació, assessorament i formació.

La inscripció en aquest registre pot sol·licitar-s’hi en qualsevol moment i serà un requisit indispensable per poder presentar-se a la convocatòria d’ajuts econòmics destinats a entitats i associacions, i imprescindible per a l’ajut en infraestructures, serveis i equipaments municipals.

Amb l’objectiu de propiciar el coneixement i la interrelació entre les entitats municipals i entre les entitats i la ciutadania, l’Ajuntament elaborarà de forma anual un fitxer d’entitats, el qual inclourà les dades generals i les seves activitats bàsiques, a fi de publicitar-les i que siguin facilitades a qualsevol ciutadà que demani la informació.

Segons l’equip de Govern, l’aprovació d’aquests reglaments i l’obertura del servei de l’Hotel d’Entitats “són una mostra més del ferm compromís d’oferir el màxim recolzament a l'activitat associativa del poble, element representatiu i dinamitzador de la nostra societat. L'adhesió al registre permetrà a les entitats rebre més i millor suport al seu desenvolupament, i a l'Hotel d'Entitats hi trobaran un marc on facilitar el seu treball i activitat, i una interacció amb altres entitats”.

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta