canlenfrdeitrues

Notícies

El dissabte 31 de gener de 2015, a les 3 de la matinada, els canals de televisió canviaran de freqüència. Per continuar veient-los, cal resintonitzar els aparells de televisió i buscar els canals que estan marcats amb la paraula “Definitiu”. A partir d’aquesta data, s’apagaran les freqüències antigues. A tot el territori es poden trobar ja els canals definitius, així que els espectadors ja poden resintonitzar els televisors per trobar-los.

Com a conseqüència del Pla Tècnic de la TDT del Ministeri d’Indústria per alliberar espectre radioelèctric (Dividend Digital), els canals de televisió han de modificar les seves freqüències d’emissió. Aquest ajustament obligarà els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes si encara no ho havien fet.

A partir d’ara, doncs, els telespectadors hauran de resintonitzar els seus aparells de televisió per trobar els canals amb la paraula “Definitiu” i ordenar-los segons les seves preferències. Si no troben aquests canals, hauran d’avisar un instal•lador de telecomunicacions registrat per fer les modificacions pertinents a l’antena de l’edifici.

A l’hora de resintonitzar, cal tenir en compte que, per a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, fins el proper 31 de gener, alguns canals apareixeran dos cops al llistat, ja que durant un temps de transició i per facilitar-ne els canvis, les cadenes de televisió han duplicat la presència dels canals. Els únics canals que es mantindran després del 31 de gener són els que estan marcats com a “Definitiu”. Els altres, sense aquesta paraula, desapareixeran el 31 de gener de 2015.

Si tot i haver resintonitzat l’aparell de televisió en les zones de Barcelona, Lleida i Tarragona, no s’han trobat els marcats amb la paraula “Definitiu”, cal contactar l’instal·lador de telecomunicacions registrat per adaptar l’antena de l’edifici. Les comunitats de veïns que es trobin en aquesta circumstància poden beneficiar-se del pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria fins el 30 de juny del 2015.

La pèrdua d’un MUX retarda l’aplicació del Pla Tècnic de la TDT a TV3

TV3 no ha pogut fer abans la resintonització dels canals definitius com han dut a terme la resta de canals de televisió afectats pel Pla Tècnic de la TDT. La raó és que aquest Pla Tècnic del Ministeri d’Indústria, a més d’instar a moure les freqüències dels canals de televisió ubicades en l’espai radioelèctric que ha de ser alliberat per a la tecnologia 4G mòbil, ha obligat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a tancar un dels dos múltiplexs de què disposava per a l’emissió dels seus continguts. Davant del risc d’haver de tancar algun dels seus canals, la CCMA ha buscat durant aquests mesos, d’acord amb el Govern de la Generalitat, una solució tècnica que permetés el manteniment íntegre de l’oferta.

La reubicació dels canals de TDT és una obligació establerta per la Unió Europea a causa del procés d’alliberament del Dividend Digital que es destinarà a la tecnologia 4G mòbil. Per aquest motiu, el Ministeri d’Indústria ha posat en marxa del Pla Tècnic de la TDT. Aquest pla ha comportat la pèrdua d’un dels dos múltiplex (MUX) de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i ha provocat que els canals de TV3 hagin hagut de modificar les seves freqüències d’emissió. Complint el mandat de la Unió Europea, la CCMA culmina el trasllat dels canals afectats a les noves freqüències assignades el 31 de gener del 2015. Aquest ajustament obliga els espectadors a resintonitzar els canals o a fer ajustos a les seves antenes.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.