Per quart any consecutiu Ses Majestats van arribar navegant en un veler de fusta a Roda de Berà.

El moment més emotiu de la nit es va viure amb el lliurament de regals llar per llar.

Emocionant i multitudinària va ser la rebuda que grans i petits van voler donar a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient la proppassada tarda de dilluns, a les cinc, al Port Esportiu de Roda de Berà. Centenars de rodencs i rodenques es van donar cita al costat del moll per tal de viure l’arribada dels Reis Mags al municipi després del seu llarg viatge des de l’Orient. I ho van fer, de nou, navegant en un magnífic vaixell de fusta. Allà els estaven esperant l’alcalde Pere Compte, i la regidora de Festes, Cèlia Treserres per donar-els-hi la benvinguda oficial i oferir unes paraules als congregats, desitjant a tots i totes una feliç nit de Reis. Per la seva banda Ses Majestats van repartir caramels i es van fer fotos amb tots els infants que s’hi van acostar. En finalitzar es van muntar sobre les seves guarnides carrosses i van realitzar un petit recorregut per alguns carrers de la zona costanera del municipi.

La tradicional cavalcada es va iniciar a 2/4 de set des de la plaça Francesc Macià. Els tres Reis Mags van estar acompanyats pels carters, portadors de totes les cartes dels nens i nenes de Roda, pel Ball de Diables de Roda de Berà i, com a novetat, pel grup tortosí Llàgrimes de Foc-Xanquers i Saltarins, els qui van posar la nota boja i divertida de la nit. En el seu recorregut pels principals carrers del nucli urbà van repartir més de 500 quilos de caramels fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Allà, Melcior, Gaspar i Baltasar, acompanyats pels patges reials, per la resta del seu sèquit, per l’alcalde Pere Compte amb els membres del seu equip de Govern i regidors de l’oposició, van pujar al balcó des d’on van saludar als centenars de persones congregades a la plaça i van rebre de mans de l’Alcalde la clau màgica que obre totes les portes de la localitat.

Seguidament van tornar a pujar a les seves carrosses i van repartir regals en tres punts del municipi, al carrer Vendrell, a la plaça Catalunya i a la plaça dels Pins.

Com a preludi d’una intensíssima nit de treball, els Reis Mags van visitar moltes llars i davant la sorpresa dels més menuts van lliurar en persona els regals.

La gent gran de Roda també va viure la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar

El matí del dia de Reis, abans d’iniciar el seu viatge de tornada a l’Orient, Ses Majestats van visitar les dues residències de Roda de Berà i van repartir molta il·lusió, regals i caramels entre la gent gran. Acompanyats per l’alcalde Pere Compte, i per Cèlia Treserres, regidora d’Acció Social i Festes, van visitar als avis i àvies de la residència Mirador de Barà i de la residència Barà Bahia.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta