canlenfrdeitrues

Notícies

En els últims dos anys la reducció ha estat d’un 5%.

L’impost de circulació es reduirà en un 10% en totes les tarifes i contempla noves bonificacions.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir al vespre, en una sessió extraordinària, les ordenances fiscals de l’exercici 2019, amb els vots a favor de tots els grups municipals a excepció del Partit dels Socialistes de Catalunya, que va votar en contra. El proper any tots els impostos i les taxes quedaran congelats i els que es modifiquen ho faran a la baixa amb l’objectiu de rebaixar la pressió fiscal als ciutadans.

L’impost sobre bens immobles es reduirà, per vuitè any consecutiu, passant de l’1,03 al 0,97, ja tenint en compte l’actualització del valor cadastral efectuada pel Govern central, fet pel qual la ciutadania veurà rebaixat el seu rebut en un 3% real. Una rebaixa que sumada a la del 2% d’aquest exercici suposa un 5% real menys en el rebut de l’IBI de tots els rodencs i rodenques en comparació a l’any 2017. A més a més, el regidor d’Hisenda, Frederic Royuela, es va comprometre ahir durant el ple que si l’executiu central decideix tornar a pujar el valor cadastral, l’equip de Govern baixarà de nou l’IBI per evitar aquest increment en el rebut.  

Si mirem més enrere, l’any 2014 el tipus impositiu se situava en l’1,23, el que suposa una rebaixa de 26 punts en quatre anys fins arribar al 0,97 actual, tenint en compte les reduccions que el Govern municipal ha efectuat en els últims anys com a resposta a les actualitzacions cadastrals que el Govern Central ha anat efectuant any rere any. Tot plegat per evitar que la mesura repercutís en la butxaca del contribuent

Més enllà del ball de xifres, l’important és que els rodencs veuran reduït el seu rebut de l’IBI, una rebaixa que en esdevenir un impost que afecta a la gran majoria de rodencs i rodenques, és important perquè beneficiarà a totes les llars”, va dir l’alcalde Pere Virgili.

Altra de les modificacions que afectarà a un gran percentatge de la ciutadania serà la rebaixa del 10% lineal de totes les tarifes de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, a més d’incrementar-se les bonificacions previstes. D’aquesta forma, els turismes que tinguin emissions entre els 120 i els 130gr/km tindran una bonificació del 25% en el rebut anual; en els turismes amb emissions inferiors o iguals a 120gr/km la bonificació serà del 40%; i els vehicles que consumeixen combustibles de gas, flexifuel o amb tecnologia híbrida tindran una bonificació del 60%. Pel que fa als vehicles 100% elèctrics, la bonificació anual serà del 75% sobre el rebut.   

Frederic Royuela es va mostrar molt satisfet per l’ampli recolzament obtingut, atès que durant el decurs de les comissions informatives, l’equip de Govern va recollir les propostes efectuades per la resta de formacions i les va incorporar al document inicial. Algunes de les propostes van ser, la rebaixa d’un 3% en la taxa per ocupació de via pública amb taules i cadires, per a totes les terrasses durant tot l’any, presentada pel grup d’ICV-EUiA; o l’exempció en el pagament de la taxa d’inscripció en el registre censal d’animals de companyia per als gossos d’assistència, gossos guia, pigall o gossos de servei, i per als animals que provinguin d’una protectora o d’un centre veterinari, una proposta efectuada pel grup Populars-Units per Roda.

Comparteix el contingut:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

C Joan Carles I, 15
-
43883 Roda de Berà

Tel: 977 65 70 09
-
Fax: 977 80 90 71

oac@rodadebera.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant, considerem que s'accepta la nostra política de cookies.