El Centre Noves Oportunitats ofereix als joves d’entre 16 i 24 anys serveis d’orientació i acompanyament perquè tornin a estudiar o trobin una feina de qualitat.

La regidoria de Joventut, a través del Punt d’Informació Juvenil, recolza un any més la iniciativa del programa Noves Oportunitats, de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu que els joves rodencs i rodenques d’entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen assoleixin una certificació i retornin al sistema educatiu per tal d’afavorir la seva inserció al mercat laboral.

El passat dijous a la tarda va tenir lloc al PIJ la primera sessió informativa perquè els joves interessats coneguessin com funciona el programa i què els hi pot oferir per millorar el seu futur. Mireia Ros, del centre Noves Oportunitats, els hi va explicar les seves opcions, “i treballar del que sorgeixi no n’és una opció vàlida”, va dir davant la resposta dels joves.

El programa busca recuperar les ganes d’aprendre d’aquells joves que, per diferents motius, no van trobar el seu lloc als instituts i que, a causa de la seva edat i de la manca d’estudis, són invisibles per a les empreses. I ho fa combinant accions d’empoderament, serveis d’orientació, de formació, acompanyament i de seguiment. La primera fase és la d’orientació, per identificar necessitats i agafar confiança. A continuació s’iniciarà la part formativa i professional, i, per últim, una fase de suport a l’escolarització i a la inserció laboral. Tot plegat amb un acompanyament personalitzat.

Els joves que desitgin tenir una nova oportunitat i formar part del programa han d’adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de Roda de Berà.

Comparteix:

Roda de Berà Ràdio

Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca

Museu de la Ràdio Luis del Olmo

Punt d'Informació Juvenil

TOP20 - Reconeixement Administració Oberta